Mergi direct la conținut »
Măsuri de securitate sporite la Palatul Buckingham după atentatul de la Berlin
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe

Măsuri de securitate sporite la Palatul Buckingham după atentatul de la Berlin

Poliţia britanică a anunţat că va închide temporar drumurile în jurul Palatului Buckingham, reşedinţa din Londra a reginei Elisabeta a II-a, în cursul ceremoniilor militare zilnice, decizie luată după atentatul de la Berlin, informează Reuters.

Poliţia Metropolitană din Londra a spus că restricţiile vor fi aplicate timp de două ore pe zi, cel puţin trei luni, pentru a apăra oamenii care asistă la schimbarea zilnică a gărzii de la Buckingham. Această ceremonie tradițională atrage cu regularitate sute, chiar mii de turiști în fața reședinței Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii.

Restricţiile au fost discutate în urmă cu mai mult timp, dar autorităţile au decis implementarea lor miercuri, după ce luni un camion a intrat în mulţimea strânsă la Târgul de Crăciun din Berlin, omorând 12 oameni şi rănind alţi 48. „Închiderea drumurilor, ce era plănuită de ceva timp, sunt o măsură de precauție și nu au legătură cu informații precise privind un atac iminent la Londra”, a declarat poliția britanică.

Un camion de 20 de tone, cu numere de înmatriculare de Polonia, care transporta oţel, a intrat în mulțime la Berlin. 12 persoane au murit și 48 au fost rănite, în Piața de Crăciun de la Berlin, în apropiere de Biserica Kaiser Wilhelm Memorial. Incidentul seamănă cu atentatul de la Nisa din 14 iulie, când un camion a intrat în mulţimea care se plimba pe stradă şi sărbătorea Ziua Naţională a Franţei. 86 de persoane au fost ucise atunci. Până acum, Germania a fost ocolită de atentate sângeroase, precum cele din Franța și Belgia, însă țara era în alertă sporită.

SUMAR

Close
Închide
  Close