După runda de discuții de miercuri, liderul Partidului Laburist a declarat că prim-ministrul nu a făcut suficiente progrese în cadrul primei runde de discuţii pe tema ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană și a catalogat întâlnirea drept „folositoare, dar inconclusivă”.

De asemenea, un purtător de cuvânt al prim-ministrului Theresa May a transmis că întâlnirea de miercuri, care a durat 40 de minute, a fost „constructivă şi ambele părţi au dat dovadă de flexibilitate şi determinare să pună capăt incertitudinii privind Brexit”.

A doua zi de discuții dintre cei doi politicieni vine în contextul în care parlamentarii au votat proiectul de lege privind prelungirea datei ieșirii Regatului Unit din UE. Proiectul de lege, adoptat cu 313 la 312 voturi, a fost prezentată de către deputata Yvette Cooper, care a explicat că este vorba despre împiedicarea unei ieşiri ”haotice” şi ”păgubitoare” din UE.

Downing Street 10 și-a manifestat ”dezamăgirea” cu privire la acest proiect de lege și a transmis că ”Premierul a definit deja un proces clar prin care putem părăsi UE cu un acord şi ne-am angajat deja să cerem o nouă amânare”.

Moţiunea îi oferă premierului conservator Theresa May un nou mandat pentru a cere amânarea Brexit prin prelungirea negocierilor în virtutea Articolului 50 al Tratatului Uniunii Europene.

Simona Halep se căsătorește cu Toni Iuruc. Când e programată nunta
Recomandări

Simona Halep se căsătorește cu Toni Iuruc. Când e programată nunta

Textul urmează să fie supus aprobării Camerei Lorzilor, urmând ca apoi să fie transmisă Consiliului European.

Președintele CE, Jan Claude-Juncker a declarat miercuri că Marea Britanie ar mai putea obţine o amânare a procesului de Brexit până pe 22 mai dacă parlamentarii britanici vor aproba acordul privind ieşirea din Uniunea Europeană.

„Dacă Marea Britanie poate să adopte acordul de retragere până pe 12 aprilie, atunci UE ar putea accepta o amânare până pe 22 mai”, a declarat Juncker.

Președintele Comisiei Europene a avertizat de asemenea că un scenariu de Brexit fără acord este „din ce în ce mai posibil”.

„Uniunea Europeană nu va exclude niciun stat (…) Personal, voi face tot ce este posibil pentru a preveni o retragere dezordonată”, a declarat Juncker.

Există, însă, și posibilitatea unei prelungiri pe termen mai lung, dar doar dacă Regatul Unit va participa la alegerile europarlamentare.


Citește și: Fiul lui Liviu Dragnea a renunțat la acțiunile fermei de porci de la Salcia chiar înainte de condamnarea la închisoare a directorului


 

Țiriac și Halep, dialoguri incredibile: „Să-ți fie rușine când te uiți în oglindă! Du-te acasă!”
GSP.RO

Țiriac și Halep, dialoguri incredibile: „Să-ți fie rușine când te uiți în oglindă! Du-te acasă!”

Horoscop 18 noiembrie 2019. Ce zodie are parte de o strângere de inimă
HOROSCOP

Horoscop 18 noiembrie 2019. Ce zodie are parte de o strângere de inimă