Mergi direct la conținut »
Medicul acuzat că a lăsat-o pe Raluca Bîrsan să intre în sala de operații, despre riscurile la care au fost supuse pacientele: "Poți să secționezi o arteră sau un vas de sânge"
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Medicul acuzat că a lăsat-o pe Raluca Bîrsan să intre în sala de operații, despre riscurile la care au fost supuse pacientele: "Poți să secționezi o arteră sau un vas de sânge"

Medicul acuzat că a lăsat-o pe Raluca Bîrsan să intre în sala de operații, despre riscurile la care au fost supuse pacientele: „Poți să secționezi o arteră sau un vas de sânge”

Pacientele de la Spitalul Județean Ilfov, internate la Secția de Ginecologie, au fost consultate, cusute și bandajate, timp de 10 ani, de Raluca Bîrsan, un doctor cu diplome false. Roxana Al Momani, medicul ginecolog alături de care Raluca Bîrsan intra în sala de operații, a spus, în cadrul unui interviu acordat Evz, cum a reușit "colega" ei să treacă de vigilența sistemului și cine este vinovat pentru această situație.

De Dragoș Tănase,

Medicul Roxana Al Momani a declarat, pentru Evenimentul zilei, că nu crede că este neapărat vina Ralucăi Bîrsan, cea care și-a falsificat diplomele, cât a sistemului. Totodată, ea spune că tânăra de 30 de ani, despre care Libertatea a dezvăluit astăzi că nici nu a dat Capacitatea, nu i s-a părut suspect, că era curiosă și că „nu punea niciodată întrebări prostești”.

Medicul Roxana Al Momami recunoaște că dacă Raluca Bîrsan ar fi operat, ar fi fost un pericol, pentru că „poți să secționezi o arteră sau un vas de sânge”.

În 2016, aceasta apare pe Facebook într-o fotografie alături de medicul fals, sub care scrie „Ne pregătim să operăm”. Mai mult, Libertatea a publicat și un filmuleț care o prezintă pe Raluca Bîrsan în timpul unei intervenții chirurgicale.

Raluca Daniela Bîrsan a fost o elevă mediocră la învățătură, așa cum reiese din datele furnizate de Ministerul Educației, la cererea Libertatea.

Falsul medic a terminat școala generală, în cadrul Liceului Teoretic Lucian Blaga, cu media 6,72, în anul 2003. De acolo a fost repartizată la Grupul Școlar Industrial „Unirea”, în anul 2007, profilul „Școala de arte și meserii”.

Cazul Ralucăi Bîrsan, descoperit de Libertatea, apare la puțin timp după cel al lui Matteo Politi, falsul medic italian care profesa în România, dar la spitale private, dezvăluit tot de publicația noastră. Acum, s-a aflat că rețeaua doctorilor falși se extinde și în spitale publice!

FOTO – Facebook


Citește și:

Rețeaua doctorilor falși se extinde și în spitale publice! O femeie de 30 de ani și-a inventat o diplomă de medic și lucrează de 10 ani la Secția de Ginecologie a Spitalului de Urgență Ilfov!

Falsul medic ginecolog de la Spitalul Județean Ilfov n-a dat Capacitatea, a intrat la liceu cu media 1,68 și s-a retras din școală în clasa a IX-a! Mărturii ale pacientelor operate de ea

Ministerul Sănătății confirmă investigația Libertatea despre falsul medic ginecolog: „Diploma de licență și actul de rezidențiat sunt false!”

Declarație halucinantă a purtătorului de cuvânt al Spitalului Județean Ilfov: „Patronul Spitalului, Consiliul Județean”! Libertatea dă cuvântul adevăratului patron, pacientele cusute de medicul cu diplomă falsă! AUDIO: „Sunt șocată!”

 „Nu figurează în baza noastră de date”, spune Colegiul Medicilor despre Raluca Daniela Bîrsan, femeia care a lucrat 10 ani la Secția de Ginecologie a Spitalului de Urgență Ilfov cu o diplomă falsă

Reacția Spitalului Ilfov, în cazul medicului fals de la Ginecologie: „Până la proba contrarie, documentele pe care le avem atestă că doamna este medic”


 

Close
Închide
  Close