MENIU CAUTĂ
10 Aug. 2017 21:00 , de Remus Vlad

Mesajul învățătoarei pentru eroul Adrian Ciureanu: “Ai învins teama, ai salvat vieți, nu ai învins valurile” | VIDEO EXCLUSIV

Distribuie

Adrian Ciureanu este eroul de la Mangalia, care a pierit în valurile Mării Negre după ce a salvat de la înec o mamă și pe fetița acesteia.

—-

Pe Maria Zăvoianu, învățătoarea lui Adrian Ciureanu, am găsit-o la casa eroului. Abia își poate stăpâni lacrimile și strânge în mână un mesaj pentru cel care i-a fost învățăcel. ”Ai învins teama, ai salvat vieți, nu ai învins valurile”, ar vrea să scrie pe ghiveciul ce-și dorește să fie plantat pe mormântul fostului elev, despre care numai cuvinte de laudă. 

Mai trist este faptul că, săptămâna trecută, la școala din localitate s-au întâlnit cei care au deschis pentru prima data ochii în abecedar. Cel care i-a dat primul buchet de flori și a întâmpinat-o la intrarea în unitatea de învățământ a fost chiar Adrian. Era bucuros că se realizase și nimic nu prevestea ceea ce avea să se întâmple.

”E foarte greu în asemenea situații să exprimi gândurile unei familii îndurerate. (…) Păcat că el nu a mai reușit să scape, iar persoanele au dispărut între semenii noștri”, ne-a mărturisit femeia, vizibil iritată de faptul că, nici până ieri, cei salvați nu au dat măcar un telefon familiei eroului.

”Au dispărut în lume ca și când ar fi dispărut în apă”, punctează învățătoarea.

”Acest băiat a făcut cinste familiei și întotdeauna a fost pe picioarele lui. Din timpul copilăriei a apărut ca un copil cu un suflet ales, cu un comportament deosebit față de colegii lui. Aceste lucruri l-au dus la gestul de sacrificiu suprem pe care l-a făcut”, a încheiat în lacrimi dascălul.

Primarul va propune ca Adrian Ciureanu, eroul de la Mangalia, să fie declarat cetățean de onoare al comunei

Primarul comunei Mușătești, Constantin Oancea, a declarat pentru Libertatea că va ajuta familia îndoliată cu suma de 1.000 de lei. Edilul spune că a făcut deja actele și că banii au ajuns la familia greu încercată în aceste zile.

Mai mult, la următoarea ședință de Consiliu Local, primarul va supune dezbaterii consilierilor propunerea ca Adrian Ciureanu să fie declarat cetățean de onoare al comunității. ”Este un gest pe care am putea să-l facem. A dat dovadă de altruism. Nu s-a gândit nici o clipă că viața i-ar putea fi în pericol. A vrut doar să salveze niște oameni”, ne-a mărturisit telefonic Constantin Oancea.

CITEȘTE ȘI

——

La o zi după ce Adrian Ciureanu a murit o altă tragedie a avut loc în stațiunea Jupiter. Un turist, în vârstă de 45 de ani, din Craiova, a murit înecat, după ce a ignorat avertismentele salvamarilor și a intrat în mare ca să facă o poză.

Citește mai multe despre Adrian Ciureanu pe Libertatea.

Comentarii