Mergi direct la conținut »
Mesajul Principesei Margareta după înmormântarea Regelui Mihai. "A fost un tată minunat, un model de moralitate"
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Mesajul Principesei Margareta după înmormântarea Regelui Mihai. "A fost un tată minunat, un model de moralitate"

Mesajul Principesei Margareta după înmormântarea Regelui Mihai. „A fost un tată minunat, un model de moralitate”

Principesa Margareta, fiica cea mare a Regelui Mihai, a transmis primul mesaj după înmormântarea monarhului.

De Dana Aramă,

Regele Mihai a încetat din viață în data de 5 decembrie 2017, la vârsta de 96 de ani. Monarhul a murit la reședința sa din Elveția. Regele Mihai a fost înmormânat în ziua de 16 decembrie 2017, la Curtea de Argeș.

La numai câteva zile de la înmormântarea Regelui Mihai, Principesa Margareta a transmis un mesaj emoționant.

”Adresez tuturor recunoscătoare mulțumiri pentru cuvintele alese, pentru afecțiunea și gândurile pline de compasiune pe care le-ați arătat, cu trista ocazie a trecerii la cele veșnice a tatălui meu.

Regele Mihai a fost un tată minunat, un model de moralitate și un stâlp al istoriei contemporane a țării noastre. Loial, drept și generos, Regele a dovedit un angajament neclintit față de Națiune și Coroană.

Am fost cu toții în aceste zile în comuniune, mândri, îndurerați și înălțați sufletește.

Aceleași principii și sentimente ca ale tatălui meu vor călăuzi, de acum înainte, Familia Regală a României. Vă mulțumesc pentru forța iubirii voastre și pentru atașamentul fără pereche pe care l-ați arătat Regelui nostru, în ultimele sale zile pe pământ. Datorită vouă, aceste ultime zile de jale vor rămâne în istoria contemporană”, este mesajul Transmis de Principesa Margareta, Custodele Coroanei Române.


Citește și: Plopul care ”a făcut” mere în decembrie 1989 și l-a dărâmat pe Ceaușescu


 

Close
Închide
  Close