MENIU CAUTĂ
, de Andreea Radu

Mesajul Reginei Elisabeta a II-a după incendiul din Catedrala Notre-Dame de la Paris

Distribuie

Regina Elisabeta a II-a a trimis un mesaj de condoleanțe președintelui francez Emmanuel Macron în urma incendiului de la Catedrala Notre-Dame din Paris. 

Monarhul s-a declarat „profund întristat” de cele întâmplate și a transmis admirația ei sinceră pentru cei care și-au riscat viața în încercarea de a salva catedrala.

„Eu și Prințul Philip am fost profund îndurerați când am văzut imaginile cu focul care a cuprins Catedrala Notre-Dame. Îmi exprim admirația sinceră pentru oamenii din serviciile de urgență care și-au riscat viața în încercarea de a salva acest important monument național. Gândurile și rugăciunile mele se îndreaptă acum către credincioșii care se închinau la Catedrală și către întreaga țară, în acest moment dificil”, se arată în scrisoarea Reginei, transmisă lui Emmanuel Macron.

Liderii de stat din întreaga lume și-au exprimat regretul pentru cele întâmplateUn incendiu violent a izbucnit luni seară la Catedrala Notre-Dame din Paris, cel mai vizitat monument istoric din Europa. Flăcări imense au cuprins monumentul istoric, iar acoperișul clădirii s-a prăbușit. Nicio persoană nu a fost rănită, însă dezastrul a șocat întreaga lume: simbolul Parisului și chiar al Europei a fost ruinat.

Donald Tusk, președintele Consiliului European, a făcut apel la cele 28 de state membre ale Uniunii Europene pentru a ajuta Franța să reconstruiască Catedrala Notre-Dame.


EXCLUSIV | Corespondență din Paris de la Oana Moisil: ”Aici arde Notre-Dame! Pe tot coridorul de la etajul meu miroase tare a ars”


 

Comentarii