Mergi direct la conținut »
Michelle Obama, discurs înflăcărat despre scandalurile din campania electorală: “Este intolerabil” | VIDEO
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Michelle Obama, discurs înflăcărat despre scandalurile din campania electorală: “Este intolerabil” | VIDEO

Michelle Obama, discurs înflăcărat despre scandalurile din campania electorală: “Este intolerabil” | VIDEO

Michelle Obama s-a declarat revoltată de scandalul în centrul căruia se află candidatul republican la președinție, Donald Trump. Prima Doamnă a SUA, care se bucură de o popularitate crescută, a criticat aspru afirmațiile făcute de acesta, într-un discurs plin de pasiune, care ar putea să câștige multe puncte pentru Hillary Clinton. În discursul ei înflăcărat, Michelle Obama s-a “înghețată până în măduva oaselor", după o săptămână marcată de declaraţii extrem de obscene pe care Trump le-a făcut în 2005 cu privire la femei. După ce înregistrarea a apărut în presă, mai multe femei l-au acuzat pe republican de agresiuni sexuale.

„Indiferent de partidul din care facem parte, democrat, republican ori independent, nicio femeie nu merită să fie tratată în acest fel. Nimeni nu merită acest gen de injurii”, a denunţat  Michelle Obama joi, cu vocea tremurând de emoţie.

De la intrarea în campanie, în iunie2015, Donald Trump a stârnit mai multe discuții privind relația sa cu femeile. El a menționat ciclul menstrual al unei prezentatoare de televiziune, a ironizat o miss Univers că a luat în greutate sau când a criticat aspectul fizic al unei rivale în alegerile primare, amintește agenția France Presse.

Citește și: Donald Trump, la vederea unei fetițe: “Voi merge cu ea la întâlniri peste zece ani” | VIDEO

Niciun scandal nu a avut ecouri atât de mari precum actualul. Apariția unei înregistrări video din 2005, în care se laudă că poate să pipăie femeile și să le apuce de organele genitale, deoarece “atunci când ești o vedetă, te lasă să o faci”, a fost picătura care a umplut paharul.

Donald Trump a afirmat că au fost doar discuții de vestiar și nu a făcut ce a afirmat, însă ulterior mai multe femei au prins curaj să-l acuze pe acesta de agresiuni sexuale.

„Nu era vorba despre discuţii de vestiar. Era vorba despre un bărbat puternic care se exprimă liber şi deschis despre comportamentul de predator sexual. Şi care se laudă că sărută şi pipăie femei”, a denunţat Michelle Obama, care în timpul mandatelor prezidențiale ale lui Barack Obama a desfășurat o campanie amplă pentru educaţia fetelor.

„Acest lucru nu este normal. nu este politica aşa cum o înţelegem. Este ruşinos. Este intolerabil”, a subliniat Michelle Obama în acest discurs pe care l-a susţinut în New Hamsphire.

Citește și: Donald Trump, acuzat de agresiuni sexuale de două femei: „Era ca o caracatiţă peste mine”

Michelle Obama şi-a dovedit deja talentul oratoric în mai multe rânduri, chiar și la Convenția Democrată unde a susținut un discurs în favoarea lui Hillary Clinton, singura candidată care va şti să „panseze rănile disensiunilor noastre”. Această pledoarie ar putea însă să facă diferența în campania electorală din SUA.

Simona Halep se căsătorește cu Toni Iuruc. Când e programată nunta
Recomandări

Simona Halep se căsătorește cu Toni Iuruc. Când e programată nunta

Michelle Obama a lăudat „valorile egalităţii, oportunităţii şi sacrificului, care au făcut întotdeauna din această ţară cea mai mare naţiune din lume”.
„Mamele şi bunicile noastre au fost adesea neputincioase în a-şi schimba condiţia, însă, astăzi, noi, ca femei, avem toată puterea să determinăm rezultatul acestor alegeri”, a declarat ea.

Citește și: Donald Trump s-a lăudat că a pipăit multe femei: “Când ești o vedetă, te lasă să o faci”. Înregistrarea cu republicanul care a stârnit un scandal

Prima doamnă a SUA a evitat intenționat să proununțe numele lui Donald Trump, însă a afirmat că un vot în favoarea miliardarului republican ar însemna „să le spunem fetelor noastre că este acceptabil ca femeile să fie umilite, să le spunem fetelor noastre că ele merită să fie tratate în acest fel”.

Ce sistem de diagnostic a inventat Maria după ce a văzut cum a fost extirpat sânul unei paciente care n-avea cancer!
Recomandări

Ce sistem de diagnostic a inventat Maria după ce a văzut cum a fost extirpat sânul unei paciente care n-avea cancer!


Hillary Clinton a salutat la scurt timp discursul lui Michelle Obama. „Sunt impresionată. Mulţumesc că ai spus ceea ce mulţi dintre noi au pe suflet”, a scrie ea pe Twitter.

Twitter a fost săptămâna aceasta locul unui adevărat torent de mărturii, sub hashtagul #notokay (nu sunt de acord), care au denunţat banalitatea agresiunilor sexuale, după publicarea înregistrării video din 2005 cu Donald Trump.

Citește și:

 Foto: EPA

Close
Închide
  Close