Mergi direct la conținut »
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Mii de sibieni au ieșit în stradă, după condamnarea lui Liviu Dragnea. Carmen Iohannis a salutat mulțimea

Mii de sibieni au ieșit în stradă, după condamnarea lui Liviu Dragnea. Carmen Iohannis a salutat mulțimea

Mii de sibieni au ieșit în stradă, după condamnarea lui Liviu Dragnea, joi, 21 iunie, la un nou marș de protest care a pornit din centrul orașului și a parcurs mai multe cartiere. Prima doamnă a României, Carmen Iohannis, a salutat mulțimea.

Astfel, peste 2.500 de oamenii, chemați să protesteze împotriva modificărilor legilor justiției, au afișat în general un optimism crescut, generat de vestea condamnării lui Liviu Dragnea, în primă instanță, la 3 an i și 6 luni  închisoare cu executare.

În schimb, Bombonica Prodana a scăpat de închisoare, în dosarul DGASPC Teleorman. Fosta soție a lui Liviu Dragnea a primit doar amendă.

Revenind la marșul de la Sibiu, acesta s-a desfășurat fără incidente și cu mai multe reprize de aplauze. La un moment dat, coloana a ajuns în fața casei președintelui Klaus Iohannis, iar atunci sibienii au scandat numele președintelui, au aplaudat, au intonat imnul României și apoi au strigat “Iohannis, nu ceda, Sibiu-i de partea ta!” 

Discret, soția președintelui, care a urmărit coloana, i-a salutat pe sibieni și i-a aplaudat. Protestatarii i-au răspuns tot cu aplauze, potrivit turnulsfatului.ro.

Protestul a început în jurul orei 19:00, în Piața Mare, și s-a încheiat cu câteva minute înainte de ora 22:00, în fața sediului organizației de partid a PSD (Partidul Social Democrat), cu intonarea imnului și aprinderea luminilor telefoanelor mobile. Printre altele, s-a cerut demisia șefului PSD, căruia i s-a urat “La mulți ani, cu executare!”.
Fostul prefect al județului Sibiu, Cristian Roman, i-a chemat pe oameni să participe vineri, 22 iunie, la ora 12.00, la un moment de reculegere pentru Liviu Dragnea și PSD.

Câteva mii de persoane au protestat și în Piața Victoriei din Capitală, dar și în alte orașe din țară , joi seară.

FOTO: turnulsfatului.ro


Citește și: Previziuni Urania pentru perioada 23 – 29 iunie 2018. Mercur va intra în zodia Leului. Luna Plină în Capricorn. Marte va intra în mișcare retrogradă


 

Close
Închide
  Close