MENIU CAUTĂ
, de Sorin Golea

BACALAUREAT 2016. Ministerul Educației „s-a electrocutat” la problema de fizică. ”Deocamdată nu avem nici un punct de vedere!”

Distribuie

Problema de electricitate de la bacalaureat, susținută vineri, a fost enunțată greșit, iar acest lucru va afecta nota elevilor. Sute de părinți au semnat petiții, mâine se dau rezultatele, iar Ministerul Educației spune că: ”Deocamdată nu avem nici un punct de vedere!” 

”Vă rugăm nu lasați copiii să plătească pentru erorile adulților” este fraza care încheie petiția a peste 900 de părinți adresată Ministerului Educației.

În ultima zi a examenului scris la Bacalureat, susținut vineri, subiectului II la Fizica, o problemă de electricitate a avut o greșeală.

Era vorba despre o tensiune punctele A și B de ”30V”, care în mod corect ar fi trebuit să fie ”-30 V”, pentru că intensitatea curentului electric în acea ramură era de la B la A.

Greșeala a fost sesizată imediat, dar până în acest moment nu exită o clarificare din partea Ministerului Educației, deși mâine se dau rezultatele examenului la bacalureat. Ce se va întâmpla, cum se va corecta acel punct care este enunțat greșit -, se întreabă părinții.

Citește și: BACALAUREAT 2016. Un subiect a fost complet greșit! Ce trebuie să facă elevii

Profesorul de fizică Andu Ouatu, de la Colegiul Național Iași, cel care a observant imediat eroarea, este de părere că toți elevii care au scris ceva la acel punct, indiferen ce, trebuie să primească punctajul maxim la acel subiect – lucru pe care Libertatea l-a anunțat încă de vineri.

Ministerul Educației ne-a dat asigurări că încearcă să rezolve problemele create, dar ”deocamdată nu avem nici un punct de vedere”, semna clar că acest subiect la electricitate a cam curentat ministerul!

REZULTATE BACALAUREAT 2016: Candidații care au susținut examenele în ultimele trei săptămâni urmează să afle marți, 12 iulie, primele rezultate oficiale, având apoi la dispoziție patru ore pentru a depune contestații.

Rezultate bacalaureat 2016. Uite ce note s-au luat!

Citește mai multe despre Bacalaureat pe Libertatea.

Comentarii