De Bobi Neacșu,

Costel Alexe, ministrul Mediului, declară că sanctuarul pentru urși de la Zărnești se apropie de capacitatea maximă, însă autorităţile vor să construiască un nou sanctuar în Braşov din bani europeni.

„Urmează să depunem, în următoarele săptămâni, fișa unui proiect de 10 milioane de euro finanțat din fonduri europene, care prevede construcția, în parteneriat cu Regia Publică Kronstadt din Brașov, a unui nou sanctuar pentru urși în județ.

Finanțăm totodată cel mai mare și complex studiu asupra populației de urși realizat în România, realizat cu cele mai noi tehnologii disponibile și în urma căruia ar trebui să știm exact numărul de exemplare pe care țara noastră îl deține.

Implementăm anul acesta în premieră pentru România un program național de prevenire a conflictelor și de protejare a populației din zonele vizitate de urși, Programul COEXISTENȚA, finanțat din Fondul Pentru mediu.Românii care locuiesc în județele situate pe suprafața arealului speciei urs vor putea să beneficieze de finanțare pentru achiziția gardurilor electrice.

Fie că vorbim de stâne, cabane, gospodării, școli sau spitale, românii vor putea să își protejeze bunurile și viața mai bine”, a scris ministrul pe Facebook.

Citeşte şi:

LIVE UPDATE – Coronavirus în Europa | Cea mai neagră zi în Spania: 849 de morți în doar 24 de ore. Numărul de bolnavi a depășit 90.000

Italia, țara din UE cea mai afectată de coronavirus. Cum s-a răspândit virusul în țara în care locuiesc 1,2 milioane de români

Raed Arafat, apel către românii din Italia care vin în România: ”Să informeze Ambasada României cu ce vin”

Ordonanța militară 6 la MAI, reacția dură a lui CTP: „De ce acum?”
GSP.RO

Ordonanța militară 6 la MAI, reacția dură a lui CTP: „De ce acum?”

Horoscop 31 martie 2020. Vărsătorii devin o sursă reală de stres
HOROSCOP

Horoscop 31 martie 2020. Vărsătorii devin o sursă reală de stres