MENIU CAUTĂ
, de Simona Josan

Moment emoționant la lansarea cărții lui Iohannis! Ce i-a spus PREȘEDINETLE UNEI MAME! FOTO

Distribuie

Klaus Iohannis a avut o întâlnire cu alegătorii săi, la doar trei zile de la alegerea sa în fruntea țării, cu ocazia lansării cărții autobiografice a primarului Sibiului, „Pas cu pas”. La Romexpo, mii de români l-au așteptat pe Iohannis, dornici să îi cumpere cartea și să obțină și un autograf. La un moment dat însă, din cauza îmbulzelii, un copil nu putea ajunge la Iohannis, așa că președibtele a luat atitudine și i-a rugat pe cei din jurul său să îi permită mamei micuțului să îicroiască drum până la el.
„Lăsați copilul să vină la mine!”, a spus Iohannis, la sesiunea de autografe.
În cele peste 200 de pagini ale volumului, Klaus Iohannis vorbește despre culisele politicii, dar și despre întâmplări din viața lui, care sunt mai puțin cunoscute în viața publică. Cartea „Pas cu pas”, prezintă momente din copilărie, adolescență, vorbește despre sora, soția sa, despre studenția la Cluj și despre cariera în învățământ.
„Am adunat în această carte momente din viața publică, încercând să refac, din ceea ce a selectat memoria, traseul profesional care m-a adus de la catedra de fizică la ipostaza de candidat pentru președinție. Am inclus în ea și lucruri personale, dar nu am făcut-o neapărat pentru a răspunde curiozității celorlalți. Am recuperat acele întâmplări, întâlniri sau detalii care au spus ceva despre felul în care m-am format, despre valorile pe care le-am prețuit. Identitatea mea personală a umplut, prin intermediul faptelor, dar și prin aceste principii în care am crezut, rolul de persoană publică pe care l-am ocupat mai bine de 14 ani. (…) A venit timpul ca valorile performanței să fie puse în acțiune tocmai pentru ca aspirațiile de atâta amar de timp să se transforme, în sfârșit, în realități palpabile: stabilitate economică, bunăstare și certitudinea că ne-am înscris, pas cu pas, pe drumul care trebuie”, mărturisește Klaus Iohannis.
 

Citește mai multe despre Alegeri prezidențiale și Presedintele Romaniei pe Libertatea.

Comentarii