Mergi direct la conținut »
FOTO & VIDEO | Momentul în care o mașină se izbește de barierele de securitate ale parlamentului britanic. Incidentul este tratat ca un atac terorist Galerie foto
6imagini
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > FOTO & VIDEO | Momentul în care o mașină se izbește de barierele de securitate ale parlamentului britanic. Incidentul este tratat ca un atac terorist

FOTO & VIDEO | Momentul în care o mașină se izbește de barierele de securitate ale parlamentului britanic. Incidentul este tratat ca un atac terorist

O mașină a intrat în barierele de securitate ale parlamentului britanic, marți dimineața. Doi oameni au fost răniți și transportați la spital în urma incidentului, iar șoferul a fost arestat. Din fericire, starea lor nu este gravă.  Poliția suspectează că ar fi vorba despre un atac terorist, având în vedere că în urmă că în 2017 un incident similar s-a petrecut în aceeași zonă. Camerele de supraveghere din zonă au surprins momentul în care mașina s-a izbit în barierele de protecție.

”La ora 07:37, marți dimineața, o mașină a intrat în coliziune cu barierele de securitate, de la intrarea în Casa Parlamentului. Șoferul, un bărbat, a fost arestat de ofițerii sosiți la fața locului. Doi pietoni au fost răniți”, a anuțat poliția pe Twitter. Momentul în care mașina se izbește în barierele de protecție de la intrarea în Parlamentul Marii Britanii poate fi urmărit mai jos.

De altfel, oamenii legii tratează incidentul ca pe un atac terorist.

Serviciul londonez de ambulanță a publicat un comunicat pe Twitter în care a spus că doi oameni au fost răniți. Starea lor nu este gravă.

”Am trimis un număr de resurse, inclusiv trei ambulanțe. (…) Am tratat doi oameni la fața locului pentru răni care nu le pun viețile în pericol. Oamenii au fost duși la spital”, a scris serviciul de ambulanță.

Martorii  susțin că șoferul se afla în apropierea Parlamentului Marii Britanii, când a tras ”intenționat” de volan și a intrat într-un grup de cicliști.

În luna martie a anului trecut, Khalid Masood, în vârstă de 52 de ani, a ucis patru oameni în apropierea Podului Westminister, înainte să înjunghie mortal un polițist, în curtea Parlamentului Marii Britanii. El a fost împușcat pe loc de autorități.

În incidentul petrecut pe 22 martie pe Podul Westminister a murit și o româncă. Andreea Cristea a sărit în fluviul Tamisa pentru a se salva de mașina care a intrat în pietoni pe cunoscutul pod londonez.

Pentru o perioadă Andreea Cristea s-a aflat în stare gravă la spital, însă organele ei au cedat pe rând, ceea ce a dus la decesul ei, în luna aprilie.


CITEȘTE ȘI: ANCHETĂ/ Impozitul de 2% pe venit pentru susținerea unităților de cult, între afacere și șantaj


FOTO: EPA

Close
Închide
  Close