Mergi direct la conținut »
Motivul pentru care într-o biserică din Olanda se țin slujbe de 27 de zile încontinuu. O poveste care a emoționat o țară întreagă
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Motivul pentru care într-o biserică din Olanda se țin slujbe de 27 de zile încontinuu. O poveste care a emoționat o țară întreagă

Motivul pentru care într-o biserică din Olanda se țin slujbe de 27 de zile încontinuu. O poveste care a emoționat o țară întreagă

Într-o biserică protestantă din Haga peste 300 de preoți au făcut slujbe încontinuu dintr-un motiv cutremurător. Ei luptă să salveze o familie din Armenia care riscă să fie deportată în țara de origine.

Legea olandeză interzice poliției să intre în locașurile de cult cât timp se oficiază slujbe religioase, astfel că preoți din toată țara au făcut cu schimbul slujbe pentru ca oamenii legii să nu poată intra în respectiva locație, a anunțat qz.com.

Sasun și Anousche Tamrazyan și cei trei copii ai lor au fugit din Armenia și au cerut azil în Olanda. Sasun a fost un activist politic foarte virulent și familia lui a primit amenințări cu moartea. Familia a obținut azilul în Olanda după lupte prin instanțe de câțiva ani, însă guvernul a contestat decizia și a primito decizie care să le permită să deporteze familia.

Mii de oameni le-au adus haine și mâncare

Familia Tamrazyan a trăit în ultimii doi ani într-un azil din orașul Katwijk. Când au auzit că urmează să fie deportați, ei au cerut ajutorul bisericii protestante din Haga.

Mii de oameni au vizitat biserica protestantă în care se află familia de refugiați și le-au adus acestora hrană și haine. Peste 300 de preoți olandezi și-au arătat sprijinul și au susținut slujbe religioase non-stop, pentru a împiedica deportarea familiei.

Mai ales că le-a fost respinsă cererea de „grațiere a copiilor”, o procedură prin care familiile de refugiați cu copii care trăiesc de mai bine de cinci ani pe teritoriul Olandei să primească permis de ședere. Aplicația lor a fost însă respinsă.

O directoare cu diplomă falsă de ASE lucrează de peste 10 ani la spitalele Primăriei Capitalei!
Recomandări

O directoare cu diplomă falsă de ASE lucrează de peste 10 ani la spitalele Primăriei Capitalei!

„Prin ospitalitatea arătată familiei le putem da mai mult timp pentru ca ei să își pledeze cazul și situația urgentă în fața secretarului de stat”, a declarat Theo Hettema, președintele Consiliului General al Preoților Protestanți.

Acesta a mai spus că preoții nu se vor opri până când  Mark Harbers, ministrul Migrației, nu le va acorda drept de rezidență membrilor familiei Tamrazyan, așa cum a mai procedat și în trecut în alte situații.


REPORTAJ/Mica Românie de la Cercul Polar. Roxana a terminat Dreptul în ţară, iar acum e în clasa întâi în Skjervøy, Norvegia – VIDEO

Despre norvegieni, de la români. Cum trăiesc, cum își educă copiii, cât beau, ce mănâncă. Și ce putem învăța noi înșine de la românii care conviețuiesc cu ei

Close
Închide
  Close