De Răzvan Mihalașcu,

Flavia Teodosiu, avocata lui Liviu Dragnea, a invocat în cererea de recuzare un articol publicat de Newsweek referitor la soțul judecătoarei Simona Daniela Encean.

Simona Daniela Encean este unul dintre cinci magistrați din completul care judecă dosarul privind angajările fictive de la DGASPC Teleorman. În primă instanță, Liviu Dragnea a primit o condamnare de 3 ani și jumătate de închisoare.

În ancheta intitulată „Justiție în Familie: Soția îl judecă pe Dragnea, soțul este fan înfocat PSD pe Facebook”, jurnaliștii Newsweek scriu că Alexandru Nicolae Encean „ a postat ani la rând pe Facebook comentarii parcă desprinse din discursurile pesediștilor Codrin Ștefănescu, Șerban Nicolae sau Cătălin Rădulescu”.

„Encean critică feroce măsurile luate, în trecut, de guvernarea Băsescu – PDL, crede în varianta răului cel mai mic la putere – PSD, este convins că președintele Iohannis și familia sa sunt protejați în dosarele privind retrocedările unor case în Sibiu și este adeptul existenței unor ilegalități comise de „instituțiile de forță“ – cu alte cuvinte, de Statul Paralel. Nu lipsește asumarea unor teorii ale conspirației dragi pesediștilor”, notează sursa citată.

Pe contul de socializare, Encean publicase sute de fotografii, postări și comentarii despre viața politică, evenimente la ordinea zilei și politicieni.

„Dar două din ele le-a pierdut deja în instanță, pentru că au fost obținute cu acte false! Oare nu e clară situația?“ – reacție la o postare din 14 august 2018 a lui Paul Aghinita care scrisese că „Iohannis, ghinion, prin hoție, așa zic instantele de judecată și nu eu, a obținut niște case“.

Mai mult, soțul judecătoarei dădea de înțeles că ar vrea ca pe numele președintelui Klaus Iohannis să fie emis un dosar penal.

„Credeți? Dar oare nu mai contează faptul cum a fost obținut acest imobil? Prin fals și uz de fals? Oare uităm că este al doilea imobil de care este «deposedat» de instanță dl. Președinte?

Dar da, poate că nu văd bine eu, de, ce să-i faci, 1+1 nu fac întodeauna doi, depinde cine numără!

Nu vreau să spun că anumite instituții trebuiau să se autosesizeze și să deschidă un dosar penal pentru fals și uz de fals!

Hai să facem puțin un joc de rol, să presupunem că în locul lui Iohannis era Dragnea sau Ponta, oare ați mai fi spus la fel?”, scria bărbatul.

După ce a aflat despre publicarea articolului, Alexandru Nicolae Encean și-a desființat contul de Facebook. Soțul judecătoarei Encean a închis telefonul, după ce a auzit despre subiect, susțin jurnaliștii Newsweek.

Andreea Bălan face nuntă azi. Cum arată prima dintre cele trei rochii de mireasă pe care le va purta la eveniment
Recomandări

Andreea Bălan face nuntă azi. Cum arată prima dintre cele trei rochii de mireasă pe care le va purta la eveniment

 

În legislație și codurile de etică ale magistraților din România nu există referiri la partizanatul politic al „soțului“ unui judecător ca factor care afectează obiec­tivitatea acestuia, scrie NewsWeek.

Într-un punct de vedere comun, Înalta Curte de Casație și judecătoarea Simona Daniela Encean au transmis Newsweek România că situația nu reprezintă o „suspiciune rezonabilă”.

Alexandru Nicolae Encean, soțul judecătoarei Encean, susține că lucrează pentru Institutul de Studii Financiare (ISF), care se ocupă cu specializarea și evaluarea profesională continuă „a personalului Autorității de Supraveghere Financiară”, conform website-ului ISF.

foto: Vlad Chirea


 

Citește și:

VIDEO/ Limba română s-a auzit la Vatican, de Florii! Cine este românul care a rostit una dintre rugăciunile slujbei oficiate de Papa Francisc


 

Cristian Tudor Popescu, reacție ZDROBITOARE la adresa lui Mario Iorgulescu
GSP.RO

Cristian Tudor Popescu, reacție ZDROBITOARE la adresa lui Mario Iorgulescu

Horoscop 15 septembrie 2019. Zi pe muchie de cuțit pentru această zodie! Ce se întâmplă cu banii
HOROSCOP

Horoscop 15 septembrie 2019. Zi pe muchie de cuțit pentru această zodie! Ce se întâmplă cu banii