MENIU CAUTĂ

Negocieri intense în PSD, pe lista la europarlamentare. Rovana Plumb, cap de listă. Parlamentari, miniştri şi actuali eurodeputaţi se luptă pentru un loc eligibil

Distribuie

PSD se află pe ultima sută de metri cu definitivarea listei candidaţilor la europarlamentarele din luna mai. Dacă primul loc este deja dat actualului ministru al Fondurilor Europene, Rovana Plumb, pe locurile eligibile se luptă actuali miniştri, precum Niculae Bădălău, parlamentari, printre care Claudiu Manda şi Florin Iordache, dar şi actuali eurodeputaţi, printre care Dan Nica, Andi Cristea, Ioan Mircea Paşcu. PSD vrea să pună pe listă şi câteva vedete, din afara partidului, propunerile urmând să fie stabilite de preşedintele partidului.

În prezent, se stabilesc candidaţii susţinuţi de cele opt regiuni.

Printre cei care au asigurat un loc în primele zece poziţii se află Rovana Plumb, care va deschide cel mai probabil lista partidului, dar şi Claudiu Manda, senator PSD, susţinut de Liviu Dragnea.

Astfel, vicepreşedintele PSD Marian Oprişan a declarat luni că regiunea de Sud-Est îi susţine pe Dan Nica şi pe Andi Cristea pentru a figura pe lista candidaţilor social-democraţi pentru alegerile europarlamentare din luna mai.

„Noi am avut discuţii pe regiunile de dezvoltare, aşa cum este împărţit partidul la nivel de vicepreşedinţi, iar din regiunea de Sud-Est, mă refer la judeţele Tulcea, Constanţa, Brăila, Galaţi, Vrancea şi Buzău, sunt două propuneri. Prima propunere este Dan Nica, pe care îl cunoaşteţi, actualmente europarlamentar şi şeful grupului parlamentar al PSD de la PE, şi eurodeputatul Andi Cristea”, a spus Oprişan, la Palatul Parlamentului.

Şi dintre actualii parlamentari, şanse să intre în Parlamentul European au Claudiu Manda, senator de Dolj, susţinut de Liviu Dragnea, dar şi Florin Iordache, preşedintele comisiei speciale pentru legile justiţiei. Mai doresc un loc şi Niculae Bădălău, deputaţii Doina Pană sau ministrul de Interne, Carmen Dan, sau ministrul Natalia Intotero, potrivit unor surse din partid.

Dintre actualii europarlamentari, se vor mai regăsi pe lista pentru nou mandat Claudia Ţapardel, Victor Boştinaru şi Ioan Mircea Paşcu, precum şi Dan Nica.

Filialele Brăila, Buzu, Constanţa, Galati, Vrancea și Tulcea îi susțin pentru un loc în Parlamentul European pe Dan Nica şi Andi Cristea.

Şi Tineretul PSD vrea să îi susţină la Parlamentul European pe fosta deputată Cătălina Ştefănescu şi pe actualul eurodeputat Emilian Pavel.

„Vedetele” PSD la alegerile europarlamentare vor fi decise de liderul partidului, Liviu Dragnea, care are ultimul cuvânt în finalizarea listei. Potrivit unor surse, PSD ia în calcul inclusiv susţinerea unor jurnalisţi, fiind vehiculat în presă numele lui Carmen Avram, de la Antena 3.

Citeşte şi: Fotbalul e pasiune, tot agricultura e baza! Țucudean își face abator, dar e supărat că nu prea găsește mână de lucru

Comentarii