Nicuşor Dan a adăugat că această strategie integrată trebuie corelată cu bugetul naţional.

„Trebuie, în sfârşit, să gândim pe termen lung, să corelăm ceea ce propuneţi dumneavoastră cu bugetul naţional, şi nu pe 2026, ci pe un număr suficient de ani ca să avem o predictibilitate şi, de asemenea, cu dezbaterile care vor începe pe politica agricolă comună. Deci este un dialog pe care noi trebuie să-l avem, astfel încât să reuşim să creăm împreună o strategie care să aibă şi măsuri, şi planuri de finanţare eşalonate şi termene de realizare, o strategie adevărată, realistă care să ne ducă la obiectivele pe care le cunoaştem”, a explicat el.

Șeful statului a adăugat că obiectivul principal este ca România să îşi folosească întregul potenţial agricol.

„E nevoie de nişte sisteme de împrumuturi pentru zona dumneavoastră economică și care să fie specifice, şi în care statul să garanteze. Este nevoie de sisteme de asigurări specifice sau de management al riscului. E nevoie ca statul să investească în sistemele de irigaţii sau de management al apei, gestiunea apei. Evident, digitalizare, dar mai mult decât atât, statul este dator cu toată zona de cercetare din jurul agriculturii, inclusiv digitalizare”, a mai declarat Nicuşor Dan în cadrul evenimentului.


Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News Abonați-vă la canalul Libertatea de WhatsApp pentru a fi la curent cu ultimele informații
Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.