Mergi direct la conținut »
Șase oameni au murit din cauza virusului West Nile, în ultima săptămână
Politică Libertatea > Ştiri > Politică

Șase oameni au murit din cauza virusului West Nile, în ultima săptămână

În ultima săptămână, la nivel național au fost confirmate alte 19 de cazuri noi de meningită/meningo-encefalită cu virus West Nile  și șase decese, ceea ce crește numărul îmbolnăvirilor din acest sezon la 256, de aproape patru ori mai mult decât sezonul trecut, iar pe cel al deceselor la 36.

De Elvira Gheorghiță,

Conform datelor furnizate Ministerului Sănătăţii de către Centrul Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile,  de la debutul sezonului 2018 până în prezent, au fost înregistrate 256 cazuri de meningite/meningo-encefalite cauzate de infecția cu virus West Nile, fiind înregistrate 36 de  decese la pacienți cu co-morbidități.

În București s-au înregistrat 10 decese, 4 în județul Iași, 4 în județul Olt, 4 in judetul Bihor. Un număr de 2 decese au fost consemnate în fiecare din județele Constanța,  Dolj și Suceava și câte 1 deces în judetele Alba, Brăila, Covasna, Calarasi, Dâmbovița, Galați, Prahova și Teleorman.

Având în vedere că transmiterea virusului West Nile se face prin mai multe specii de țânțari atât în mediul urban cât și în cel rural, pentru perioada următoare, odată cu răcirea vremii, se așteaptă o scădere a cazurilor de îmbolnăvire.

Cu toate acestea, specialiştii în sănătate publică ai Ministerului Sănătăţii recomandă  populației să ia în continuare măsurile necesare pentru evitarea infectării cu virusul West Nile, pentru care nu  exista vaccin sau tratament antiviral specific. Printre acestea, reamintim mjloacele de protecție fizică a populației pentru evitarea expunerii la înțepăturile țânțarilor, precum protecția mecanică a tegumentelor, folosirea substanțelor repelente, plase de protecție la ferestre.


Citește și: 

La ce să fii atent când cumperi un apartament? Libertatea a contactat un expert și vă oferă cele mai bune ponturi

 

Close
Închide
  Close