De Răzvan Mihalașcu,

Scandalul a izbucnit după ce mama unui băiețel a amplasat pe ghiozdanul acestuia un microfon pentru că observase o schimbare în comportamentul fiului ei.

În urma mai multor înregistrări audio, femeia a aflat că o educatoare și o îngrijitoare i-ar insulta pe copiii pe care ar trebui să-i îngrijească la creșa din Alba Iulia. Site-ul alba24.ro a publicat și dovada audio, cu insultele educatoarelor la adresa copiilor.

„Nu te mai suport deloc, nesimţitule”, „Eşti o puturoasă”, „De te ridici de pe saltea, te mănânc”, „Când te-ai ridicat, cum te-am rezolvat”, „Urâtul naibii”, „Prostule”, „Măgarul naibii”, „Zăpăcitule”, „Lasă piciorul jos, că o capeţi” sunt câteva dintre insultele care se aud pe înregistrare, conform Agerpres.

De asemenea, copiii au fost şi bruscaţi, fiind auziți cum plâng. Drept pedeapsă, unii dintre ei ar fi fost ținuți în baie.

Cazul a intrat în atenția Poliției, după ce părinții au depus reclamații la adresa educatoare și a îngrijitoarei.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că ar putea fi întrunite elementele constitutive ale infracţiunii de rele tratamente aplicate minorului. Plângerile au fost conexate şi s-a deschis un dosar penal. Verificările se efectuează, deocamdată, cu privire la faptă.

Luminiţa Prodan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Alba

Creșa se află în administrarea Primăriei municipiului Alba, care a anunțat că a fost sesizată Comisia de disciplină în acest caz.

În mai, angajatele unei creșe din Năvodari, județul Constanța, sunt acuzate că i-au bătut și umilit pe micuți, au țipat la ei şi chiar i-au pus să se spele pe faţă cu apă din toaletă. Momentele în care copiii erau abuzaţi de îngrijitoare au fost înregistrate de un părinte.

Citeşte şi:

16 minore din Caracal forțate să facă sex cu români, manageri austrieci și soldați americani! Cum i-a scăpat DIICOT pe militarii din Deveselu, deși au cumpărat de la traficanți sex cu fete de 14-16 ani

„Un copil neiubit! Plângea când bea și trăgea cocaină”. Amănuntele tulburătoare din spatele accidentului provocat de Mario Iorgulescu
GSP.RO

„Un copil neiubit! Plângea când bea și trăgea cocaină”. Amănuntele tulburătoare din spatele accidentului provocat de Mario Iorgulescu

Horoscop 17 septembrie 2019. Zi cu belele! Situație încurcată la serviciu pentru această zodie
HOROSCOP

Horoscop 17 septembrie 2019. Zi cu belele! Situație încurcată la serviciu pentru această zodie