De Mihai Niculescu,

Procesul a fost înregistrat marți, femeia acuzând Google de discriminare de gen, discriminare salarială și violare a Pactului Egalității din SUA. Ulku Rowe susține că Google a plătit-o în mod constant mai puțin decât colegii ei bărbați, „pentru muncă de dificultate echivalentă care a necesitat eforturi similare, calități personale, îndemânare și responsabilitate în aceleași condiții de muncă” afirmă ea în documentele depuse în instanță.

Femeia este în prezent director tehnic la Google Cloud, aflându-se în această poziție din martie 2017. Ea a cerut daune în proces, respectiv Google să-i plătească veniturile salariale neîncasate din cauza ”tratamentului ilegal” la care a supus-o, relatează Business Insider.

În cererea de chemare în judecată, Ulku Rowe explică faptul că a fost inițial angajată ca director tehnic la Google, „angajat de nivel 8” deși experiența ei anterioară ar fi calificat-o pentru ”nivelul 9”, cu diferențe salariale de „sute de mii de dolari”. Când femeia a ridicat această problemă în fața reprezentantului de resurse umane, i s-a spus că toți directorii tehnici sunt angajați de nivel 8 și că oricum este mai bine plătită decât la locul de muncă anterior la JP Morgan.

Femeia a început activitatea și curând a aflat că ceilalți directori tehnici bărbați erau angajați de nivel 9. Ea susține că nu și-a primit nici bonusurile anuale care ar mai fi corectat nedreptatea la un nivel superior fostei sale funcții de pe Wall Street, a mai arătat Rowe în documentele din instanță.

Supraviețuitor al Holocaustului, Leonard Zaicescu își povestește viața, spaimele și speranțele
Recomandări

Supraviețuitor al Holocaustului, Leonard Zaicescu își povestește viața, spaimele și speranțele

Mai departe, când a vizat funcția de vice-președinte al diviziei financiare, „un bărbat mai puțin calificat” care fusese angajat la Google de doar șase luni a primit postul, a mai arătat reclamanta.

Femeia le-a mai arătat judecătorilor că o investigație a fost deschisă în divizia de resurse umane după ce a făcut plângere, dar ancheta internă nu a constatat că Google ”ar fi comis o faptă ilicită”.

Într-o declarație dată Business Insider, Google a precizat că a făcut o anchetă cu privire la acuzațiile de ”salariu neechitabil și poziție de angajare” dar rezultatele acesteia ”nu au confirmat susținerile reclamantei”.

Citeşte şi:

Statele care au votat împotriva Laurei Codruța Kovesi pentru Parchetul European. Socialiști și populiști, apropiați de PSD

Viorica Dăncilă a făcut o nouă gafă, vorbind despre problemele din justiție ale Laurei Codruța Kovesi: „Există prezumția de vinovăție”

Sărăcia nu e o infracțiune, nu-i condamnați pe săraci! Trei reportaje Libertatea stau la baza unui spectacol de teatru regizat de Gianina Cărbunariu la Piatra Neamț

La 4 ani era declarată „cea mai frumoasă fată din lume”. Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
GSP.RO

La 4 ani era declarată „cea mai frumoasă fată din lume”. Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist

Horoscop 6 decembrie 2019. Este o zi dificilă pentru Raci
HOROSCOP

Horoscop 6 decembrie 2019. Este o zi dificilă pentru Raci