Mergi direct la conținut »
O femeie care a primit donații pentru tratamentul de cancer al fiului ei a "investit" banii în pariuri! Ce au decis judecătorii Galerie foto
3imagini
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > O femeie care a primit donații pentru tratamentul de cancer al fiului ei a "investit" banii în pariuri! Ce au decis judecătorii

O femeie care a primit donații pentru tratamentul de cancer al fiului ei a „investit” banii în pariuri! Ce au decis judecătorii

Stacey Worsley, o femeie în vârstă de 32 de ani, a avut un șoc în urmă cu doi ani când a aflat că fiul ei, Toby, pe atunci în vârstă de 6 ani, suferea de cancer.

La două zile după ce a serbat a șasea aniversare, Toby a fost diagnosticat cu neuroblastom, o tumoare la nivelul creierului. Disperată, femeia a făcut apeluri la organizațiile de caritate, fiindcă n-avea bani suficienți pentru tratamentul foarte costisitor necesar pentru a-i salva viața fiului ei, a notat mirror.co.uk.

Ea a primit mulți bani, dar nu suficienți ca să acopere toate cheltuielile. Atunci, femeia a luat cea mai nebunească decizie. A început să joace banii la pariuri online și la jocuri de noroc.

A primit o pedeapsă de doi ani de pușcărie, dar nu-i va face acum

Ea a „investit” 100.000 de lire (116.000 de euro) în jocuri de noroc. Dar n-a fost totul. A acumulat și datorii de 140.000 de lire sterline. Cu cât pierdea mai mult, cu atât investea mai mult, dar n-a realizat că situația îi scăpase de sub control.

Cei de la organizațiile de caritate care o ajutaseră să pună mâna pe aceste fonduri au pârât-o autorităților și cazul a ajuns în justiție. Femeia din Osmondthorpe, care mai are doi copii, unul de 7 ani, altul de 2 ani, nu s-a putut stăpâni să nu-și încerce norocul, sperând că va acoperi „gaura”. N-a putut.

Ea a fost condamnată la doi ani de închisoare, dar pedeapsa a fost suspendată pentru doi ani. Stacey le-a explicat judecătorilor că a apelat la această strategie doar sperând că va înmulți banii.

CTP a interpretat declarația Gabrielei Firea cu privire la tăierea banilor pentru Catedrala Mântuirii Neamului
Recomandări

CTP a interpretat declarația Gabrielei Firea cu privire la tăierea banilor pentru Catedrala Mântuirii Neamului

„Sunt sigur că ai fost sub o presiune imensă și că ai început să faci asta doar din dorința de a spori sumele necesare pentru tratamentul lui”, a spus judeătorul Kearl, de la judecătoria din Leeds, care a analizat dosarul. Judecătorii au ținut cont și de faptul că femeia nu și-a cumpărat nimic pentru ea.

Tratamentul lui Toby costa 200.000 de lire sterline. Clubul local Leeds United a declanșat operațiunea de strângere de fonduri pentru Toby. Familia a primit peste 100.000 de lire sterline. 

Banii au fost recuperați de la casele online de pariuri și vor fi dați înapoi donatorilor sau vor fi folosiți pentru alte donații. Conform lui Nicholas De La Poer, avocatul apărării, femeia se teme că-și va pierde slujba de asistentă medicală după ce a primit această condamnare.

La ieșirea din sala de judecată, femeia a fost așteptată și îmbrățișată de membrii familiei.


Medicul oncolog Alexandru Grigorescu, despre tratamentele neștiințifice de la clinica lui Becali: «Mi se par nişte nebunii. Sigur laser intravenos?»

Close
Închide
  Close