Mergi direct la conținut »
Inundațiile au făcut ravagii în 8 județe. O femeie și cei doi copii, refugiați în pod, au fost salvați de pompieri în Bistrița Năsăud
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Inundațiile au făcut ravagii în 8 județe. O femeie și cei doi copii, refugiați în pod, au fost salvați de pompieri în Bistrița Năsăud

Inundațiile au făcut ravagii în 8 județe. O femeie și cei doi copii, refugiați în pod, au fost salvați de pompieri în Bistrița Năsăud

Pompierii au salvat o femeie cu doi copii adăpostiți în podul casei, dar și o bunică cu nepotul ei din calea inundațiilor care au făcut prăpăd în opt județe. Cel mai afectat a fost județul Bistrița-Năsăud, unde a fost cod roșu de precipitații și inundații.

De Mihai Niculescu,

Pompierii au evacuat apa din 65 locuinţe, 93 beciuri şi anexe gospodăreşti, 136 curţi, precum şi apa şi aluviunile de pe două drumuri judeţene. Salvatorii au acţionat cu accesoriile de descarcerare pentru degajarea a doi copaci căzuţi pe autoturisme şi trei acoperişuri desprinse de pe clădiri.

Cele mai semnificative efecte din ultimele 24 de ore au fost înregistrate în judeţul Bistriţa-Năsăud, aflat atât sub incidenţa codului roşu de fenomene meteorologice severe, dar şi a codului roşu hidrologic de scurgeri importante pe versanţi, creşteri de debite şi viituri rapide, arată IGSU, potrivit Agerpres.

Opt judeţe au fost afectate de precipitații abundente și inundații: Argeş, Bistriţa-Năsăud, Caraş-Severin, Giurgiu, Hunedoara, Maramureş, Teleorman şi Vâlcea.

În Bistrița, au fost înregistrate acumulări de apă şi inundaţii în peste 180 de gospodării din localităţile Şieuţ, Gledin şi Monor. Din cauza viiturilor rapide şi a nivelului ridicat al apei, în localitatea Şieuţ, echipajele de intervenţie au salvat o femeie şi doi copii care erau adăpostiţi în podurile locuinţelor, iar în localitatea Monor, un alt copil împreună cu bunica sa au fost evacuaţi de urgenţă de către salvatori.

Potrivit IGSU, în prezent, sunt în desfăşurare intervenţii pentru evacuarea apei în judeţul Giurgiu, iar în judeţul Bistriţa-Năsăud sunt derulate evaluări ale pagubelor produse de inundaţiile de noaptea trecută.

Sursa foto: bistrițeanul.ro


Citește și: Sorina Pintea: „Tehnocraţii au trimis doar doi mari arşi în afara ţării. Anul trecut, ministerul a trimis 9, iar anul acesta deja 6!”


Close
Închide
  Close