MENIU CAUTĂ
13 Oct. 2018 16:49

Părinții și-au retras copiii de la școală din cauza învățătoarei care „râde și țipă din senin”. „Băiatul meu nu a mai vrut să meargă de frică”

Distribuie

Părinții unor elevi acuză că au fost nevoiți să-și retragă copiii de la școala din localitatea Troianul, județul Teleorman, din cauza comportamentului „ciudat” al unei învățătoare. Cea care ar trebui să-i educe pe elevi ar râde și ar țipa din senin, ceea i-ar fi speriat pe școlari.

Învățătoarea predă la școala „Ion Preotu” din Troianul. Din cauza problemelor de comportament pe care le-ar avea, femeia este amenințată, bătută de unii copii care fug din clasă, în timpul orelor, notează Mediafax.

sursă foto: liberinteleorman.ro

Părinții vor să convingă conducerea școlii ca să o îndepărteze pe învățătoarea. Demersul se dovedește, însă, a fi unul dificil deorece femeia a obținut notă mare la examenul de titularizare. În aceste condiții, mai mulți părinți au decis să-și retragă copiii de la clasa ei sau chiar să-i mute la alte școli.

Tătăl unui elev din clasa a doua spune că fiul său nu a mai vrut să meargă la școală de frică.

„Eu nu am nimic personal cu ea, e fată tânără, poate ştie carte. Dar are un comportament ciudat, râde din senin, ţipă la copii, îi sperie. Pe fiul meu l-au bătut acum un an nişte băieţi din clasă, iar ea nu a făcut nimic să-i împiedice, aşa că băiatul meu nu a mai vrut să meargă la şcoală de frică. În plus, nu le dă teme, nu poate stăpâni clasa, pune absenţe când copilul iese la toaletă, iar copiii o şi bat. Ea nu le poate face faţă în niciun fel. Am chemat şi poliţia, am anunţat autorităţile, însă până acum nimeni n-a făcut nimic. Ştiu că s-au adunat părinţii şi au făcut o plângere la directoarea şcolii. Dar dacă nu se rezolvă, eu îmi mut copilul la Roşiori şi închei asta. Şi ca mine sunt şi alţii”, a declarat Iulian Oprică, tatăl elevului.

Directorul școlii „Ion Preotu”, Ionela Călin, confirmă că părinții au depus plângeri împotriva învățătoarei despre care susține că are un comportament neobișnuit. Spune că așteaptă să urmeze mai mulți pași, pentru a o putea îndepărta.

„Bineînţeles că ştiu situaţia. Sunt probleme, aşa este. Domnişoara nu poate să supravegheze copiii. A mai funcţionat la noi, e titularul unităţii noastre de învăţământ din 2012 şi a fost detaşată anul trecut şi în primele săptămâni din anul acesta, la Şcoala Peretu, unde de asemenea a cauzat destule probleme. Nu pot să spun ce probleme are, dar are un comportament neobişnuit, e adevărat. Medicul de medicina muncii a zis că s-au făcut nişte paşi şi aşteptăm să vedem ce se întâmplă. Cei de la inspectorat au venit şi la noi, şi la Peretu, dar trebuie să se analizeze situaţia în cadrul Comisiei de Disciplină. Anul acesta are clasa a doua”, a spus directorul şcolii.

Mai mult, reprezentantul părinților pe clasă a precizat că învățătoarea s-a încuiat de mai multe ori cu cei mici în clasă, iar copiii ajung să sară pe geam.

„Inclusiv eu vreau să-mi retrag copilul, pentru că, în primul rând, nu-l învaţă nimic. În plus, copilul nu mai vrea să meargă la şcoală. Are şi un comprortament ciudat pentru că trece foarte repede de la un ton normal la înjurii şi insulte. Ţipă la ei, îi jigneşte. Eu nu ştiu cum şi-a scos ea de la medici că e aptă de învăţământ, că are ceva probleme”, a menționat reprezentul părinţilor pe clasă, Dorinela Lupu, conform sursei citate.

Valeria Gherghe, șeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Teleorman, susține că știe despre situația de la școala din Troianul. Recunoaște, însă, că nu poate face nimic deoarece învățătoarea este dascăl titular și că are aviz care atestă că este sănătoasă.

Potrivit sursei citate, învățătoarea care ar avea un comportament bizar a predat la școala „Ion Preotu” din Troianul cu doi ani în urmă. În 2017, a fost detașată la o altă unitate de învățământ dintr-o altă localitate din Teleorman și, pentru că au apărut aceleași probleme, s-a întors la școala de la care plecase.

La sfârșitul lunii septembrie, o învăţătoare din Arad e acuzată că nu îi lasă pe copii la toaletă și că îi învață cântece religioase.


Citește și EXCLUSIV/ Pregătiri fără precedent pentru un concert în România: 1000 de farfurii de spart și o tonă de flori pentru starul Greciei, Vasilis Karras


 

Citește mai multe despre invatatoare, scoala și Teleorman pe Libertatea.

Comentarii