MENIU CAUTĂ
04 Sep. 2018 15:16

O mamă și fiul ei au ajuns în arest după ce au declarat furat un Iphone X. Cum s-a întâmplat totul

Distribuie

O mamă și fiul ei au ajuns în arest după ce au declarat furat un telefon Iphone X, pentru a fi despăgubiți de societatea de asigurări. Ei au obținut un alt aparat similar pe care l-au amanetat, dar s-au lăudat în fața prietenilor cu fapta lor. Polițiștii au strâns probe și i-au reținut, iar ulterior au fost puși sub control judiciar.

O mamă și fiul ei au ajuns în arest pentru o noapte, în Constanța, după ce au declarat în luna iulie că au rămas fără telefonul de top în timp ce se aflau în maxi-taxi. Valoarea declarată a aparatului a fost de 5.350 lei. În realitate însă, ei s-au înțeles să-l declare furat pentru că telefonul avea poliță de asigurare, așa că au obținut altul nou pe baza documentelor justificative de la Poliție.

Polițiștii constănțeni au stabilit că femeia, fiind instigată de fiul ei, în vârstă de 25 ani, din Constanța, a formulat sesizarea de furt știind că este nereală, pentru ca mai apoi să obțină de la organele de urmărire penală dovada existenței plângerii. De asemenea, cu toate că telefonul în cauză se afla în posesia lor, femeia a deschis, în ziua introducerii plângerii, un dosar de daună, apoi împreună cu fiul ei, au solicitat și obținut de la compania de asigurare un alt telefon mobil cu specificații și caracteristici identice cu cel declarat furat, telefon pe care ulterior tânărul l-a amanetat, obținând la schimb suma de 2.200 lei. Cu acești bani, acesta și-a programat și efectuat un concediu de două zile în Bulgaria, împreună cu prietena sa. În tot acest timp, tânărul se lăuda în cercul de prieteni cu fapta sa, fiind convins că nimeni nu-i va descoperi strategia adoptată, arată cugetliber.ro.

Telefonul declarat furat a fost găsit la percheziție

Polițiștii le-au percheziționat locuințele pe 3 septembrie, găsind telefonul declarat furat, astfel că mama și fiul ei au fost reținuți în aceeași zi. Marți, au fost audiați de procuror, care au dispus măsura controlului judiciar în cazul ambilor inculpați.

Ei sunt cercetați pentru ,,inducerea în eroare a organelor judiciare” și ,,înșelăciunea privind asigurările”, fapte pentru care riscă închisoare de până la 5 ani.

Sursa foto: cugetliber.ro


Noi detalii despre românca moartă în Republica Dominicană. Iubitul ei ar fi lovit-o, iar acum este principalul suspect


 

Citește mai multe despre asigurari și Telefon pe Libertatea.

Comentarii