Mergi direct la conținut »
O plantație de canabis a fost descoperită lângă o mânăstire cunoscută din Moldova! "Patronii" italieni și spanioli au angajat săteni români să aibă grijă de cultura specială
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > O plantație de canabis a fost descoperită lângă o mânăstire cunoscută din Moldova! "Patronii" italieni și spanioli au angajat săteni români să aibă grijă de cultura specială

O plantație de canabis a fost descoperită lângă o mânăstire cunoscută din Moldova! „Patronii” italieni și spanioli au angajat săteni români să aibă grijă de cultura specială

Manuel Suarez Villarrubia (34 de ani, spaniol, capul reţelei), Tommaso Nicolato (28 de ani, italian), Gonzales Vargas Angel (51 de ani, spaniol) şi Luigi Vono (36 de ani, italian) au fost reținuți ieri pentru 24 de ore, fiind acuzați că sunt capii unei rețele "rurale" de trafic de droguri.

Aceștia au făcut niște solarii lângă mânăstirea Hadâmbu, din județul Iași, dar n-au cultivat legume, cum susțineau, ci canabis, informează ziaruldeiasi.ro

Unuia dintre traficanți i s-a făcut rău!

Traficanţii au fost ridicaţi în cursul nopţii de miercuri spre joi, oamenii legii percheziţionând şi un imobil din Miroslava, situat la adresa Fundac Teiu nr. 6, pe care străinii îl închiriaseră. Aici au fost găsiţi cei patru, ei aflându-se sub efectul stupefiantelor.

În timpul percheziţiei, unui italian i-a venit rău, iar anchetatorii au sunat la 112 şi au chemat ambulanţa, însă traficantul a refuzat să fie transportat la spital. În timpul audierilor, liderul grupării, Villarubia Suarez, a spus că drogurile sunt pentru consum propriu, iar celălalt spaniol le-a spus că a venit în Iaşi de o săptămână şi că nu ştie nimic despre trafic.

Aveau aparatură performantă

În serele de canabis, procurorii au descoperit aparatură performantă de creştere a plantelor de ca­nabis, precum şi ustensile de prelucare a acestora. În total, au fost ridicate 52 de kilograme de muguri de canabis şi 656 de rezină de canabis, percheziţiile durând în jur de 10 ore.

Anunțul de ultimă oră făcut de Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului „Matei Balş”
Recomandări

Anunțul de ultimă oră făcut de Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului „Matei Balş”

 

„Au venit mai multe maşini, vreo şapte. Au intrat acolo, au luminat locul şi au plecat dimineaţă. Au mers şi la casele de lângă sere, unde locuiesc cei care lucrează acolo. Acum, aceştia nu mai ies din casă, de teamă. Am aflat şi noi abia acum că acolo se cultivau droguri.

Erau vreo şapte care lucrau acolo, iar patronii veneau zilnic şi verificau dacă au făcut treabă. Zilierii erau plătiţi foarte bine, chiar şi cu 50 de euro pe zi. Cei care lucrau nu spuneau nimic niciodată, iar noi nu ştiam ce fac ei acolo. I-am văzut cărând zilnic mâncare şi băutură”, a spus un bărbat care locuieşte prin zonă.

Zilierii au ascuns plante de canabis într-un șanț

Zilierii care cultivau canabis săpaseră şanţul cu o adâncime de aproximativ jumă­tate de metru, apoi au aruncat plantele culese acolo. Apoi au acoperit canabisul cu un strat de pământ.

„Uitaţi ce de-a plante sunt aici. Pe toată lungimea şanţului, se pot vedea tulpini acoperite cu pământ. Poate nu vor veni copii noştri pe aici să se drogheze“, ne-a spus acesta.

Cum arată Reghecampf după ce a slăbit 15 kilograme. Nu ține nicio dietă! „Toată carnea vine de acolo”
Recomandări

Cum arată Reghecampf după ce a slăbit 15 kilograme. Nu ține nicio dietă! „Toată carnea vine de acolo”

 

Poliţiştii au găsit canabis în doze de suc care urmau să fie trimise cu preponderenţă în Olanda, Spania şi Italia. Aceştia făceau parte dintr-o structură de tip mafiot care cultivau drogurile în estul Europei, unde mâna de lucru şi cheltuielile sunt mai mici, apoi le exportau în occident.

„Scopul lor aici era producţia de canabis care urma să fie trimisă ambalată şi disimulată în cutii de băuturi răcoritoare în scop de comercializare”, se arată în comunicatul celor de la DIICOT.

Plantele de canabis zac aruncate pe marginea drumului

Un alt traficant de droguri căutat prin Europa a fost găsit când a trecut din Republica Moldova în România.


CITEŞTE ŞI:

Românul dispărut în Turcia a fost găsit după o lună! Salvatore Popescu, găsit cu ajutorul cetățenilor turci

EXCLUSIV/ Momentul emoționant al revederii românului dispărut în Turcia cu soția lui, după o lună. Care au fost primele cuvinte ale bărbatului

Salvatore Popescu, românul dispărut în Turcia și găsit după o lună, a fost transferat la Spitalul de psihiatrie „Al Obregia”

Mărturii despre Salvatore Popescu, românul dispărut în Turcia. Locuiește de opt ani într-un bloc din Ploiești, dar vecinii aproape că nu îl cunosc

Close
Închide
  Close