Mergi direct la conținut »
O tumoare cât o portocală îl poate ucide pe Alin. Viața băiatului de 10 ani cu cancer la cap ar putea fi salvată în Turcia, dar e nevoie de 5.000 de euro
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > O tumoare cât o portocală îl poate ucide pe Alin. Viața băiatului de 10 ani cu cancer la cap ar putea fi salvată în Turcia, dar e nevoie de 5.000 de euro

O tumoare cât o portocală îl poate ucide pe Alin. Viața băiatului de 10 ani cu cancer la cap ar putea fi salvată în Turcia, dar e nevoie de 5.000 de euro

De când a fost diagnosticat, Alin Amariei, din comuna constănțeană Castelu, a făcut ședințe de chimioterapie, investigații și proceduri sofisticate, chiar și o operație pe creier. Nimic din toate acestea nu i-au putut distruge cancerul la cap. Acum, Alin are nevoie urgent de 5.000 de euro, bani necesari pentru un tratament în Turcia.

De Cristian Burcioiu,

Avea doar 4 ani când specialiștii i-au descoperit în creierul mic o tumoare, semn al unui tip de cancer care evoluează. Un copil perfect sănătos, care până atunci nu luase vreun medicament, care nu știa cum arată un spital, începea o luptă cruntă și istovitoare, în care miza este tocmai viața lui.

Au urmat șase ani în care băiețelul a fost supus testelor și investigațiilor de specialitate, a făcut zeci de examinări RMN și ședințe de chimioterapie. A urmat operația pe creier, în care a intrat de trei ori în stop cardio-respirator. Medicii au încercat extirparea tumorii prin procedeul „gamma knife” – un „bisturiu” cu raze gamma cu ardere fixă, care dă posibilitatea tratării tumorilor cerebrale profunde, greu accesibile operaţiilor obişnuite.

Când soarta părea să-i zâmbească lui Alin, medicii turci de la Spitalul American (Amerikan Hastanesi) din Istanbul, acolo unde copilul urma un tratament personalizat, în cicluri calculate pentru trei luni, le-au dat părinților o veste cutremurătoare. Tumoarea din capul copilului a crescut alarmant și chiar îl poate ucide.

„Alin făcea chimioterapie de întreținere, pe cale orală. O dată la trei luni mergeam în Turcia pentru tratament și interpretări medicale. Totul mergea spre bine, tumora scăzuse la jumătate. Dar, la ultimul tratament de acum câteva zile, medicii turci ne-au dat o veste înfiorătoare. Tumora din capul lui Alin a crescut iar, în plin tratament. E cât o portocală! Am crezut că mor acolo! De atunci nu mai dorm, nu  mai mănânc!”, spune disperată Mihaela Amariei, mama lui Alin.

Grindeanu a împărțit funcții pentru fetele a doi senatori PNL și PSD. Mediile pe care le-au obținut, după proba scrisă și interviu
Recomandări

Grindeanu a împărțit funcții pentru fetele a doi senatori PNL și PSD. Mediile pe care le-au obținut, după proba scrisă și interviu

Alin Amariei, în fața Spitalului American, din Istanbul, unde merge pentru tratamentul contra cancerului la cap

„Trebuie să încercăm. Dumnezeu îl iubește pe băiețelul meu” 

Șansa lui Alin ar putea veni tot din Turcia, unde specialiștii oncologi au gândit un nou tip de tratament pentru a-l salva pe băiețelul care mai are un dușman nemilos: timpul.

Medicii au apreciat, judecând după dimensiunile tumorii și după evoluția sa alarmantă din ultima perioadă, că două luni ar fi limita maximă de timp în care trebuie începută noua cură, de data aceasta intravenoasă.

Băiatul are nevoie urgent de 5.000 de euro, bani care includ tratamentul, investigațiile și șederea la Istanbul.

„Alin este și foarte slăbit, din cauza suferințelor de tot felul (cancer la cap, hidrocefalee, un mic retard, hernie testiculară, probleme cu tiroida și cu hormonii de creștere – n.r.). Nimeni nu ne garantează nimic. Dar trebuie să încercăm. Dumnezeu îl iubește pe băiețelul meu și sper cu toată ființa mea că oameni cu suflet ne vor ajuta să luptăm pentru viața lui Alin. Comparând cu alte tratamente făcute în Turcia, cred că acum am avea nevoie de 5.000 de euro. Încă nu am primit calculele de la medicii turci”, spune mama băiatului.

Revoltător! Ce a pățit eleva care a denunțat că școala a luat banii din bursele date de OMV Petrom
Recomandări

Revoltător! Ce a pățit eleva care a denunțat că școala a luat banii din bursele date de OMV Petrom

Alin știe că are cancer și luptă pentru a învinge boala. Visul lui este ca într-o zi să fie șofer pe ambulanță, să salveze copiii bolnavi.


Cei care doresc să-l ajute pe Alin o pot face donând 2 euro prin SMS la numărul 8828 cu textul «ALIN».

Pentru sume mai mari se pot face depuneri în conturile Fundaţiei Ringier:

RO29 RZBR 0000 0600 1552 6176- RON
RO02 RZBR 0000 0600 1552 6177- EURO, deschise la Raiffeisen Bank

Redirecţionează 2% din impozitul pe venit către Ringier Foundation, Cod de identificare fiscală 22962839

*Suma alocată cauzei este de 2 euro. Nu se percepe TVA pentru donaţiile de pe abonament. În reţelele Digi Mobil, Orange şi Telekom Romania Mobile, pentru cartelele preplătite, TVA a fost reţinută la achiziţionarea creditului. Pentru donaţiile de pe cartele preplătite, în reţeaua Vodafone utilizatorii nu plătesc TVA. 

Close
Închide
  Close