Forțele Navale au precizat obiectul nu avea încărcătură explozivă și a fost detonat cu succes.
„După inspectarea vizuală, obiectul semnalat s-a dovedit a fi o lovitură inertă tip PG-7, cu o vechime de peste 20 de ani, pentru trageri de instrucţie cu aruncătorul de grenade portativ AG-7, fără încărcătura explozivă cumulativă şi fără focos activ. Infanteriştii marini care au intervenit pe plaja din Sfântu Gheorghe au neutralizat lovitura la faţa locului, prin detonare, conform procedurilor standard”, au mai transmis reprezentanții Forțelor Navale.
Conform procedurilor pentru astfel de situații, a fost restricționată zona de plajă și a fost solicitată intervenția militarilor specializați în intervenții EOD din cadrul Forțelor Navale Române.
Forţele Navale au transmis, marţi, că o echipă de militari EOD (specialişti în dezamorsarea dispozitivelor explozive) de la Regimentul 307 Infanterie Marină din Babadag execută o misiune în localitatea tulceană Sfântu Gheorghe, pentru a interveni asupra unui obuz, descoperit în apropierea gurii de vărsare a Dunării în Marea Neagră.
„După apelul primit la numărul unic pentru urgenţe 112, specialişti ai Poliţiei, IGSU şi Poliţiei de Frontieră s-au prezentat la locul indicat. Din primele cercetări, s-a observat că obuzul este o lovitură de aruncător de grenade, fiind, cel mai probabil, o lovitură inertă (goală, fără încărcătură de exploziv, folosită pentru exerciţii). Conform procedurilor pentru astfel de situaţii, a fost restricţionată zona de plajă şi a fost solicitată intervenţia militarilor EOD”, se arată în comunicatul transmis de MApN.
O echipă de infanterişti marini specializaţi în neutralizarea dispozitivelor explozive a fost trimisă, marţi după-amiază, de la Babadag către plaja din Sfântu Gheorghe cu două ambarcaţiuni rapide, pe Braţul Sfântu Gheorghe, cu misiunea de a interveni pentru neutralizarea loviturii.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro