De Andreea Radu,

„Susţin apelurile Consiliului Prezidenţial pentru anchete asupra acuzaţiilor de recurs excesiv la forţă de către poliţie şi le cer autorităţilor să respecte libertatea de expresie, dreptul la adunare paşnică şi dreptul de a participa la afaceri publice”, a declarat Michelle Bachelet, potrivit Agerpres.

Înaltul Comisar a lansat acest apel cu ocazia deschiderii celei de-a 42-a sesiuni a Consiliului ONU pentru Drepturile Omului de la Genera, în contextul în care partidul aflat la putere, Rusia Unită, care îl susţine pe preşedintele Vladimir Putin, a primit o lovitură la alegerile pentru parlamentul local din Moscova, pierzând circa o treime din mandate, conform rezultatelor provizorii oferite de agenţiile de presă ruse.

Aceste alegeri au fost urmărite îndeaproape după o vară de manifestaţii la Moscova declanşate de respingerea candidaturii principalelor figuri de opoziţie.

„Sunt îngrijorată de numeroasele arestări şi acţiuni ale poliţiei” în Rusia, a spus Michelle Bachelet, subliniind că peste 2.500 de persoane au fost arestate în timpul manifestaţiilor din iulie şi august.

„În prezent, cinci au fost condamnat la pedepse cu închisoarea, iar altele sunt sub cercetare penală”, a detaliat ea.

Un astfel de val de proteste nu s-a mai întâlnit în Rusia de la cel din 2011-2012 care a precedat revenirea lui Vladimir Putin în funcţia de preşedinte după un mandat de premier.

Ilie Năstase l-a făcut praf pe Iohannis după ce a aflat că vrea să-i retragă decorația
GSP.RO

Ilie Năstase l-a făcut praf pe Iohannis după ce a aflat că vrea să-i retragă decorația

Horoscop 11 decembrie 2019. Berbecii pot deveni mai înțelegători cu cei din jur
HOROSCOP

Horoscop 11 decembrie 2019. Berbecii pot deveni mai înțelegători cu cei din jur