MENIU CAUTĂ

Opoziția acuză coaliția PSD-ALDE că a prelungit abuziv mandatul lui Victor Ciorbea ca Avocat al Poporului

Distribuie

Senatorul liberal Alina Gorghiu a declarat luni că termenul dat de Birourile permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului de depunere a candidaturilor pentru Avocatul Poporului (25 iunie) înseamnă "în realitate" că mandatul lui Victor Ciorbea în această funcţie se prelungeşte "în mod abuziv" până în toamnă, pentru că nu va mai fi timp în această sesiune legislativă să fie un vot în Parlament pentru noul şef al instituţiei, transmite Agerpres.

„Mandatul domnului Ciorbea, un mandat trist pentru tot ce înseamnă drepturi şi libertăţi ale cetăţenilor, pentru că domnia sa nu a fost un avocat al poporului, în realitate a fost un avocat al PSD până în ziua de astăzi, a expirat de o lună. Astăzi demarăm această procedură. Din nefericire, termenul dat de BPR la propunerea celor din PSD-ALDE a fost de depunere a candidaturilor până la data de 25 iunie. În realitate, acest lucru înseamnă că mandatul domnului Ciorbea, în mod abuziv, se va prelungi până în toamnă, pentru că nu va mai fi timp în această sesiune legislativă să fie un vot în plenurile reunite pentru noul Avocat al Poporului. Acest lucru este un tertip care nu face cinste deloc Parlamentului”, a precizat Gorghiu.

Și senatorul USR Mihai Goţiu acuză puterea de tergiversarea procedurilor.

„În aceste condiţii, acum, când mandatul a expirat, să-i mai prelungeşti în mod abuziv şi neconstituţional acest mandat cu câteva luni, pentru alte mizerii pe care probabil cei de la PSD şi ALDE vor să le pregătească peste vară, este total neconstituţional”, a susţinut Goţiu.

Citește și:Opoziția îl susține pe Peter Eckstein Kovacs ca Avocat al Poporului în locul lui Victor Ciorbea

Citește mai multe despre alina gorghiu, Victor Ciorbea și avocatul poporului pe Libertatea.

Comentarii