Mergi direct la conținut »
Adriana Nedelea LA FIX | Organigrama ISU Dolj este plină cu rude ale ofițerilor. Purtătorul de cuvânt al ISU Dolj:
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Adriana Nedelea LA FIX | Organigrama ISU Dolj este plină cu rude ale ofițerilor. Purtătorul de cuvânt al ISU Dolj: "Niciunul nu lucrează în subordinea soțului sau a fratelui, cu o singură excepție". Jurnalista Andreea Archip, despre "Adiopizzo": Mafia are o față mai umana, dar ea există

Adriana Nedelea LA FIX | Organigrama ISU Dolj este plină cu rude ale ofițerilor. Purtătorul de cuvânt al ISU Dolj: „Niciunul nu lucrează în subordinea soțului sau a fratelui, cu o singură excepție”. Jurnalista Andreea Archip, despre „Adiopizzo”: Mafia are o față mai umana, dar ea există

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Dolj, Florin Cocoșilă, a explicat astăzi la "Adriana Nedelea LA FIX" - prin telefon - organigrama de la ISU Dolj plină cu rude ale ofițerilor.

„Sunt cadre, în special ofițeri, care au soții sau frați în sistem, dar niciunul nu lucrează în subordinea soțului sau a fratelui, care sunt ofițeri”, a spus inițial Florin Cocoșilă, care a revenit apoi asupra unei excepții.

Acesta a vorbit despre colonelul Teodor Nistor, a cărui soție lucrează la Resurse Umane de la ISU Dolj, nefiind în subordinea sa, dar nu la fel se întâmplă și cu fratele colonelului, Valentin Nistor, care lucrează la Serviciul Logistic”.

„Teodor Nistor are un frate în subordinea sa, pe Valentin Nistor, care a venit în 2007, prin transfer la cerere de la Inspectoratul General al Poliției de Frontieră la ISU Dolj. A fost singurul candidat pe acel post”, a afirmat Cocoșilă.

Adriana Nedelea l-a întrebat pe Florin Cocoșilă și în ce fel l-ar putea pedepsi Teodor Nistor pe subordonatul care îi este frate.

Purtătorul de cuvânt al ISU Dolj susține că, dacă face vreo greșeală, fratele lui Nistor va fi judecat de o comisie, iar cel care va lua decizia unei eventuale pedepse va fi Inspectorul Șef.

„Sancțiunile se aplică de către Inspectorul Șef al ISU. Dacă apare o discuție sau ceva care trebuie să intre într-o discuție, se face o comisie care cercetează. Se aduce în discuție dacă e cazul să de vreo sancțiune, se trimite către într-o comisie prealabilă care cercetează cauza, se înaintează concluziile Inspectorului Șef, care ia decizia”, a mai explicat Florin Cocoșilă.

Gigi Marian Osoloș, coregraful școlii de dans din Constanța care își abuza fizic și sexual elevele, folosea relațiile cu anumiți ”grei” din PSD ca să le terorizeze
Recomandări

Gigi Marian Osoloș, coregraful școlii de dans din Constanța care își abuza fizic și sexual elevele, folosea relațiile cu anumiți ”grei” din PSD ca să le terorizeze

„A fost singurul candidat la această funcție!”

Purtătorul de cuvânt al ISU Dolj a mai adăugat că s-a organizat un concurs, iar fratele colonelului Nistor a fost singurul care s-a înscris.

„Rămânând vacantă poziția, s-a scos la concurs, au avut timp să se înscrie cei care au dorit. S-a lăsat o perioadă pentru depunerea documentelor, s-au anunțat tematica și bibliografia pe site. Iar examenul a fost filmat.

Aceste angajări ale rudelor s-au făcut în 2007, din surse externe, odată cu demilitarizarea instituției.

Șeful Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, Dan Paul Iamandi, a declarat, pentru Libertatea, că a dispus un control la ISU Dolj, pentru a verifica modul în care s-au făcut angajările.â

Incredibila călătorie a unui proaspăt demnitar. De la postări despre „Raluca Trotski Turcan” la funcția de consilier al acesteia
Recomandări

Incredibila călătorie a unui proaspăt demnitar. De la postări despre „Raluca Trotski Turcan” la funcția de consilier al acesteia

„Libertatea” a fost în Catania să afle povestea curajoșilor care spun „nu” mafiei

Mafia siciliană pe care o știm din filme nu a dispărut, ci s-a mutat în subteran. Oamenii de afaceri din Peninsulă sunt obligați în continuare să plătească o taxă de protecție numită „pizzo”. 

Sicilienii au creat o asociație prin care luptă împotriva mafiei. Au o rețea prin care fac publice afacerile care nu mai plătesc bani mafioților, astfel încât clienții să aleagă doar comercianții care au avut curajul să spună „adio pizzo!”.

Jurnalista Libertatea Andreea Archip a fost în Catania și a aflat povestea curajoșilor care spun „nu” mafiei. Astăzi, ea a dezbătut acest subiect la „Adriana Nedelea LA FIX”.

„Acei mafioți pe care îi știm noi din filme, care trăgeau cu mitraliera pe stradă, în stânga și-n dreapta, nu mai există. Mulți spun că, de fapt, mafioții au îmbrăcat costume și-au pus cravată și acționează altfel. Dacă ne uităm la rețelele acestea care cer acum taxă de protecție (pizzo), atunci în comparație cu ce se întâmplă acum 30 de ani, poți spune că ei sunt găinarii mafiei”, a precizat Andreea Archip.

Ungaria se plângea că România a amenințat-o cu arme nucleare în 1989! Adevărul despre bomba atomică a lui Ceaușescu
Recomandări

Ungaria se plângea că România a amenințat-o cu arme nucleare în 1989! Adevărul despre bomba atomică a lui Ceaușescu

Oamenii se izbesc de această realitate. Plătesc o taxă de protecție, fără să primească protecție.

Jurnalista Libertatea Andreea Archip:

Jurnalista Libertatea a spus despre inițiatorii mișcării „Adiopizzo” că sunt niște tineri curajoși, care nu s-au ferit să spună… „nu mai vreau să plătesc. Poți să mă ameninți, eu te denunt”.

„Ei merg și prin școli, ca să îi învețe pe copii să îi denunțe pe mafioți, pentru că și-au dat seama că trebuie să meargă la rădăcina problemei. Astfel contratacă cu cea mai eficeintă armă, educația, chiar dacă e un proiect pe termen îndelungat. Dar ei au răbdare”, a mai spus Andreea Archip.

Au lansat chiar și o petiție, prin care cer siguranta pedepsei. Concret, cei care sunt implicați în operațiuni mafiote să nu mai benificieze de eliberare condiționată, pentru că cei mai mulți ies din închisoare după un an sau doi.

„Mafia de acum este reală, are o altă față, o mască mult mai umană, dar ea există”, a concluzionat jurnalista Libertatea.

Tradiții și obiceiuri de Moș Nicolae

În aceeasși emisiune, profesor universitar doctor Doina Ișfănoni, cercetător etnolog, istoric şi teoretician de artă, a vorbit despre tradițiile și obiceiurile de sfântul Nicolae.

”Este un moș foarte așteptat, foarte respectat. Moș Nicolae vestește taina și acel moment de mister care face un lucru mult mai bun și mai frumos. Este unul dintre cei mai iubiți moși, și nu numai în România, ci în toată creștinătatea”, a precizat Doina Ișfănoni.

Aceasta a precizat că moș Nicolae ”a existat ca ființă vie, el a fost arhiepiscop într-o regiune din Turcia de astăzi”.

În ceea ce privește nuielușa care se pune în ghetuțele copiilor neascultători, Doina Ișfănoni spune că ”e o nuelușă fermecată, care atrage atenția asupra moralei și are rolul de a scoate, cum spun bătrânii, diavolii din om!”.

Acest moș Nicolae, care, practic deschide perioada sărbătorilor de iarnă, reprezintă ”puntea de unire pentru toți creștinii, reprezintă reperele fundamentale ale creștinismului”.

Close
Închide
  Close