„Este foarte grav că s-au pierdut vieți omenești. Să fie limpede, Primăria nu are nicio implicare. O deratizare pusă la cale de asociația de proprietari, pe care ea și-a ales-o.

Indivizii care au făcut deratizarea au fost iresponsabili, au folosit niște substanțe ale cărui antidot este încă necunoscut.

S-au luat măsuri preventive, s-au făcut măsurături și în alte locații, deocamdată nu sunt alte cazuri”, a declarat primarul Nicolae Robu.


Sâmbătă la ora 9.25, pe strada Mioriței 8 din Timișoara, o ambulanță adusă de un apel la 112 ia un copil de 3 ani și-l duce la spitalul de copii. Cauza internării menționată de medici: diabet.

În aceeași zi, la ora 14.10, alte două salvări vin pentru două persoane care acuzau vărsături și amețeală. 

La 17.00, un bebeluș de 9 zile este dus la spital. Moare din cauza „obstrucției căilor aeriene, după ce s-ar fi înecat cu lapte”. Copilul a murit.

Luni, la 9.40, de la Miorița nr.8, un nou apel la 112. Mama primul copil s-a simțit rău și nu a putut fi salvată.

Soțul acestei femei a ajuns singur la Urgență, deși se simțea rău. Abia acesta a fost momentul în care autoritățile au corelat toate aceste decese și internări cu o cauză comună: substanțele toxice folosite pentru deratizare și dezinsecție. Și această cauză este deocamdată doar probabilă.

Sute de oameni au rămas astfel în același bloc 24 de ore, pe Miorița 8, expuși substanțelor toxice.

Motivele ar fi diverse: simpome diferite, destinații diferite ale internărilor, chiar și adrese de buletin diferite ale celor internați.

Cum a reușit un sistem cu probleme grave să coreleze situațiile de viață și de moarte în 48 de ore, vedeți la Adriana Nedelea LA FIX

Citeşte şi:

Caracal și Timișoara: 112 și STS, avem o problemă!

Tragedia de la Timişoara. Explicaţiile medicului urgentist care a făcut legătura între cazuri şi a declanşat ancheta: “Nu seamănă cu nimic altceva”

Firma de deratizare care s-a ocupat de blocul din Timișoara unde au murit 3 persoane nu a declarat niciun angajat la Registrul Comerțului. Cum atrăgea clienți noi și ce tarife avea

CTP s-a enervat după ce vloggerul Selly a făcut accident. Jurnalistul il ataca foarte dur: "Când dai 70.000 € pe o mașină înseamnă că..."
GSP.RO

CTP s-a enervat după ce vloggerul Selly a făcut accident. Jurnalistul il ataca foarte dur: "Când dai 70.000 € pe o mașină înseamnă că..."

Horoscop 15 decembrie 2019. Gemenii pot ieși din rutina propriilor temeri
HOROSCOP

Horoscop 15 decembrie 2019. Gemenii pot ieși din rutina propriilor temeri