Pe perioada lockdown-ului, locuitorii vor avea permisiunea de a părăsi locuinţa doar pentru tratament medical, însă nu s-a comunicat o dată până la care vor fi în vigoare restricțiile.
Oraşul efectuează un exerciţiu de eliminare a COVID-19, bazat pe testarea, urmărirea şi carantinarea tuturor cazurilor pozitive şi a contactelor lor apropiate, mai exact printr-o strategie de „eliminare dinamică” a virusului, așa cum a transmis conducerea țării.
China a trimis armata şi zeci de mii de angajaţi din domeniul sanitar la Shanghai pentru a ajuta la efectuarea testelor COVID-19 pentru toţi cei 26 de milioane de locuitori ai metropolei, fiind cea mai amplă astfel de acţiune de la începutul pandemiei de coronavirus.
Orașul și-a început lockdown-ul în două etape, pe 28 martie, inițial în cartierele estice din Shanghai, iar ulterior carantina s-a extins la întreaga metropolă.
Persoanele care refuză să fie testate pentru COVID-19 fără un motiv justificat se vor confrunta cu pedepse administrative sau penale, a anunţat, sâmbătă, Poliţia din Shanghai.
China foloseşte în principal testarea în comun, o procedură în care până la 20 de mostre sunt amestecate pentru o procesare mai rapidă.
De asemenea, oraşul a transformat mai multe spitale, săli de sport, blocuri rezidențiale şi alte locaţii în spaţii speciale pentru carantinare.
Preşedintele chinez Xi Jinping a îndemnat ţara să elimine focarul cât mai curând posibil, respectând politica de „eliminare dinamică”.
China dispune de 12.400 de instituții capabile să proceseze teste de la 900 de milioane de oameni pe zi, a declarat luna trecută un înalt oficial chinez în domeniul sănătății.
Autorităţile din oraşul Suzhou (est) au anunţat că au detectat o versiune a subvariantei Omicron BA.1.1, care nu se potriveşte cu nicio altă variantă din baza de date naţională sau din cea internaţională de urmărire a variantelor COVID, relatează presa din China.
Pe 3 aprilie au fost raportate 8.581 de cazuri asimptomatice şi 425 de cazuri simptomatice de COVID-19.