Mergi direct la conținut »
Orban, despre o candidatură a lui Crin Antonescu la europarlamentare: ”Dacă se decide să candideze, nu cred că poate să mai candideze altcineva din familia domniei sale”
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Orban, despre o candidatură a lui Crin Antonescu la europarlamentare: ”Dacă se decide să candideze, nu cred că poate să mai candideze altcineva din familia domniei sale”

Orban, despre o candidatură a lui Crin Antonescu la europarlamentare: ”Dacă se decide să candideze, nu cred că poate să mai candideze altcineva din familia domniei sale”

Orban, despre o candidatură a lui Crin Antonescu la europarlamentare: ”Dacă se decide să candideze, nu cred că poate să mai candideze altcineva din familia domniei sale”, a spus preşedintele PNL, Ludovic Orban, la România TV.  Liberalii vor să finalizeze până la sfârșitul anului lista pentru alegerile europarlamentare de anul viitor. Crin Antonescu s-a retras din prim-planul scenei politice, după eșecul proiectului politic USL. Soția sa, Adina Vălean, este în prezent eurodeputat din partea PNL. 

De Valentina Postelnicu,

„Încă nu ştiu cine va candida pentru Parlamentul European. Depunerea candidaturilor se face până în data de 1 octombrie, după data de 1 octombrie o să pot să dau răspunsurile. M-ar bucura dacă domnul Antonescu şi-ar depune candidatura, domnul Antonescu este un lider important al PNL, dar nu depinde de mine dacă va candida sau nu. Sigur că dacă va candida domnul Antonescu, nu cred că poate să candideze altcineva din familia domniei sale. Dar depinde, trebuie depuse candidaturile şi, în funcţie de candidaturile care sunt depuse, vom decide structura acestei liste”, a afirmat Orban, la România TV.

Astfel, Orban sugerează că, în cazul unei candidaturi a lui Crin Antonescu, soția acestuia, Adina Vălean, nu se va mai regăsi pe lista PNL pentru alegerile la Parlamentul European.

Orban a spus că a discutat cu Antonescu despre alegerile europarlamentare, însă nu şi despre posibilitatea depunerii unei candidaturi a acestuia.

„Ne leagă o istorie îndelungată şi o prietenie, chiar dacă nu întotdeauna am avut poziţii politice similare şi uneori am avut poziţii politice diferite”, a mai spus președintele PNL.

Liberalii și-au stabilit criteriile pentru candidaturile la europarlamentare. Potrivit deciziei, cel care deschide lista va fi stabilit de Biroul Executiv, la propunerea liderului partidului, Ludovic Orban.

Criteriile de evaluare a candidaturilor sunt experienţa politică, administrativă şi profesională, în relaţii internaţionale. Fiecare doritor va prezenta conducerii un proiect pentru activitatea din cadrul Parlamentului European.

Un fost lider al partidului, Theodor Stolojan, care este în prezent europarlamentar, a anunțat deja că nu mai dorește să candideze. În schimb, au fost zvonuri privind o posibilă candidatură a fostului lider PNL Crin Antonescu.

Medicul militar Mihai Mărginean: „Pacienții sunt niște eroi. Hai să ne imaginăm cum se vede terapia intensivă prin ochii lor”
Recomandări

Medicul militar Mihai Mărginean: „Pacienții sunt niște eroi. Hai să ne imaginăm cum se vede terapia intensivă prin ochii lor”

 

Lista va fi deschisă, cel mai probabil, de liderul partidului, Ludovic Orban. Mulți dintre actualii eurodeputați vor să își păstreze mandatul, iar noua achiziție a partidului, Siegfried Mureșan, provoacă tensiuni în rândul foștilor liberali cu ștate vechi în partid.

Se prefigurează și intrarea în cursă a lui Vasile Blaga, dar și a lui Dan Motreanu, după victoriile din justiție.


Citește și: Jocuri la nivel înalt, racolări KGB și vizite în Rusia aranjate. Dezvăluirile misteriosului domn Popa

Close
Închide
  Close