MENIU CAUTĂ
11 Sep. 2018 11:38

(P) Cum alegem mobilierul şi obiectele sanitare pentru baie

Distribuie

Amenajarea băii presupune alegerea tuturor elementelor din interior, finisaje, mobilier, obiecte sanitare şi decoraţiuni, încă din stadiul de proiect. Fiecare element se află în strânsă legătură cu celălală deoarece nu este posibil să alegi un mobilier pentru baie, care să nu fie complementar cu nuanţa finisajelor ori obiectele sanitare care să nu fie eficiente. Aşadar, îţi propunem câteva idei, care te vor ajuta să faci alegerile potrivite, într-un timp mai scurt.

Alegerea mobilierului și obiectelor sanitare pentru baie

Baia este privită drept spațiul de relaxare, care trebuie să ofere confort indiferent de momentul zilei. Chiar daca este de mici dimensiuni, spatiul trebuie amenajat și dotat cu toate utilitățile. Funcţia primordială atât a mobilierului, cât şi a accesoriilor trebuie să fie rezistenţa, dar şi depozitarea eficientă. Având în vedere că spațiul este unul în care se formează umezeală este imperios necesar ca toate obiectele de mobilier să fie tratate în prealabil, pentru a fi protejate cât mai mult timp. De asemenea, obiectele sanitare, dacă sunt alese și mai ales montate corect, atunci cu siguranță vor asigura o funcționare optimă pentru o perioadă îndelungată de timp. Iată ce trebuie să știi despre mobilierul și obiectele sanitare din baie!

Mobilierul din baie. Este important ca acesta să fie confecționat din materiale naturale, mai exact corpuri din lemn, PAL, MDF, fiecare tratat în prealabil cu soluțiile care asigură o rezistență ridicată. Când vorbim despre mobilier facem referire la lavoarul pe care stă așezată chiuveta, în funcție de spațiu, dulapul care depozitează obiectele din baie ori suportul pentru prosoape sau produse cosmetice. În ceea ce privește lavoarul, trebuie să ai în vedere în momentul în care îl cumperi și care va fi modelul de baterii lavoar pe care îl alegi. Există baterii încastrate în perete, pentru a maximiza cât mai bine spațiul de pe lavoar, dar și modele de baterii care funcționează pe senzori.

Mobilierul se alege și în funcție de stilul de amenajare ales pentru baie. În cazul unei băi amenajate în stil clasic, atunci este recomandată și sticla, în schimb dacă vorbim despre o baie modernă sau minimalistă, atunci se pot folosi și materialele ecologice precum piatra artificială sau ceramica.

Obiectele sanitare. Bateriile pentru chiuvetă, cadă, vasul de toaletă sau bideul trebuie alese și ele în funcție de spațiul disponibil din baie. Dacă spațiul nu îți permite, atunci eficientizează spațiul și folosește doar vasul de toaletă. Acesta poate fi încorporat în perete, pentru a economisi și mai bine. Bateriile sunt accesoriile cu un factor decisiv de atenție, dar și cu un rol extrem de important pentru economia facturilor de apă. Se aleg în funcție de nevoile fiecărui membru, dar și de siguranță, confort și ușurință la folosire și întreținere. Pot avea un aspect elegant datorită materialelor din care sunt realizate, integrându-se perfect în orice design.

Comentarii