MENIU CAUTĂ
05 Sep. 2018 12:46

(P) Exotism în țara faraonilor, în vacanța de Revelion

Distribuie

De la piramidele din Giza ce sfidează timpul și până la templele sacre ale Luxorului, Egipt este o destinație enigmatică pe care orice pasionat de călătorii trebuie să o descopere măcar o dată în viață! Iar dacă încă nu ți-ai făcut planuri pentru vacanța de Revelion poți să iei în calcul un circuit exotic în Țara Faraonilor, de la Europa Travel, la tariful accesibil de 749 euro/persoană.

Cu felucca pe Nil și cămila spre Giza

În acest tur exotic, cu prilejul Anului Nou poți descoperi cele mai de seamă locuri și construcții ale Egiptului Antic. Să faci o croazieră cu felucca pe apele de safir ale Nilului, scufundări pe insula Gifton și plajă în Hurghada. Dar și să te aventurezi într-un jeep safari în deșert în căutarea oazelor pline de curmali sau într-o călătorie în timp în Cairo, Luxor, Alexandria și Valea Regilor.

Primul contact cu lumea faraonilor este în Cairo, capitala atipică cu arhitectură contrastantă unde se află Muzeul de Egiptologie, cu cea mai mare colecție de artefacte faraonice din toate timpurile, inclusiv cele 1700 de piese din mormântul celui mai tânăr faraon egiptean, Tutankamon – singurul descoperit intact în Valea Regilor.

După ce ai luat la pas 'Orașul celor 100 de minarete', turoperatorul Europa Travel te invitată pe cămilă până la Giza, unde se ridică semețe cele trei piramide – Keops – ultima dintre cele 7 minuni ale lumii antice care a rezistat timpurilor moderne, Kefren și Mikerionos, alături de care se află Sfinxul fără nas.

Descoperă Valea Regilor și Templul Reginei Hatshepsut

În plus, nu poți exclude o vizită încărcată de istorie la Luxor, considerat cel mai mare muzeu în aer liber din lume fiind dominat de Templul cu același nume închinat lui Amun, unde se află Lacul Sacru și Camera Hipostilă ce este susținută de cele 32 de coloane de tip papirus ce prezintă numeroase hieroglife antice.

În vechea Theba găsești și mormintele regale din Valea Regilor, iar nu departe de aici, orizontul este dominat Coloșii lui Memnon ce făceau parte dintr-un complex închinat lui Ramses al III-lea. În Valea Reginelor găsești Templul Deir el-Bahri al Reginei Hatshepsut, pe care fiul său vitreg și-a dorit să o șteargă din istorie.

Egiptul este acaparant și ticsit de piramide și temple, multe de pe ele dominând malurile fertile ale Nilului, firul cel dătător de viață. Unele dintre edificiile antice pe care nu le poți rata în acest circuit de la Europa Travel sunt Kom Ombo – templul dedicat celor doi zei Sobek si Horus, cu două părți realizate în oglindă, și Edfu – unul dintre cele mai bine păstrate temple egiptene.

Relaxare în Hurghada

Iar dacă mergi într-o croazieră pe Nil spre Aswan, te poți opri și la Philae, cel mai romantic complex de temple egiptene cu sanctuarul dedicat Zeiței Isis.

Europa Travel îți propune să faci opțional și o excursie spre Alexandria, orașul Reginei Cleopatra și a lui Marc Antoniu, unde s-a aflat cea mai mare bibliotecă antică a lumii, fiind și unul dintre cele mai importante porturi de la Marea Mediterană. Circuitul de Revelion în Egipt este perfect pentru relaxare la plajă în Hurghada, o perlă de la Marea Roșie cu plaje late și albe, ape turcoaz și o linie generoasă de resorturi moderne.

De Mădălina Isar

Sursa foto: pixabay.com

Oferte Revelion 2019

Circuit Revelion Egipt – tarif 749 euro/persoana, 12 zile (3 nopti in Cairo, 1 nopate pe tren Luxor-Cairo, 3 nopti in Hurghada, 3 nopti pe vas de croaziera), cazare cu mese conform program la hoteluri de 4*, transport avion, transferuri si tururi cu autocar, ghid local, asistenta turistica. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407

Comentarii