MENIU CAUTĂ
03 Sep. 2018 14:04

(P) Revelion în splendidul oraș al sultanilor, Istanbul

Distribuie

Singurul oraș din lume aflat pe două continente, Istanbul este o destinație majoră de vacanță mai ales pentru turiștii dornici să descopere fosta capitală a trei imperii care a păstrat într-o stare excelentă cele mai somptuoase palate, moschei și biserici.

Cultura bogată și atmosfera cosmopolită așează Istanbululul în topul metropolelor de bifat de către orice pasionat de călătorii, în plus orașul turcesc poate fi și o bună alegere pentru petrecerea vacanței de Revelion, dat fiind și faptul că întreține o mulțime de evenimente interesante la trecerea dintre ani.

Descoperă Istanbul într-un circuit de 5 zile cu avionul, de la Europa Travel la tariful de 249 euro/persoană, prilej excelent să întâmpini Noul An într-un mod unic, de pe două continente Europa și Asia.

Cele mai de seamă simboluri otomane

Istanbul a fost reședința a peste 120 de împărați și sultani în perioada celor trei Imperii Bizantin, Roman de Răsărit și Otoman, când orașul purta denumirile de Byzantion, Constantinopol, iar mai apoi Istanbul, fiecare lăsându-și amprenta mai mult sau mai puțin pe arhitectura, obiceiurile și cultura locului.

Astfel, vei descoperi în Istanbul cel mai somptuos palat otoman, celebrul Topkapi de unde practic cei circa  25 de sultani au condus pentru 400 de ani Imperiul Otoman. În circuitul de la Europa Travel, poți să faci turul complet al palatului ce se întinde pe o suprafață de până la 700.000 mp având mai multe  curți interioare și un harem imens.

Un alt exemplu al opulenței otomane este Palatul Dolmabahce, care a fost reședința Tatălui Turciei, Mustafa Ataturk, unde poți admira cele 284 de camere și saloane superb decorate cu numeroase cristale și simboluri otomane.

Simbolul orașului Istanbul este fără îndoială Moscheea Albastră, pe care o poți descoperi în acest circuit de Revelion de la Europa Travel. Ediciul de cult domină Piața Sultanahmet și linia de orizont cu cele 6 minarete impozante, fiind de altfel și singura moschee din Turcia cu acest număr de turnuri.

Croazieră pe Marea Marmara și Bosfor, de Revelion

Europa Travel îți propune să descoperi opțional și Buyukada, ce face parte din lanțul de 9 insulițe denumite Insulele Prințului, unde în timpul Imperiului Otoman erau exilați membrii familiilor regale care produceau diverse fapte considerate de netrecut cu vederea …

Croaziera pe Marea Marmara sau Bosfor îți scoate în cale și alte simboluri arhitecturale ale Istanbulului, dintre care Turnul și Podul Galata sau zidurile palatelor imperiale ce șerpuiesc de-a lungul celor două maluri.

Istanbul păstrează într-o stare foarte bună o mulțime de edificii din perioada când era colonie grecească și romană, iar cel mai bun exemplu în acest sens este Hagia Sofia, ridicată de Împăratul Iustinian și a fost cea mai mare biserică a lumii creștine. Aici s-a petrecut și ruptura religioasă cunoscută sub denumirea de Marea Schismă, iar în timpul Imperiului Otoman bazilica a fost transformată în moschee.

 

De Mădălina Isar

Sursa foto: pixabay.com

Oferte Speciale Revelion 2019

Circuit Revelion Istanbul – tarif  249 euro/persoana, 4 nopti de cazare cu mic dejun la hotel 4*, transport avion, tururi de oras, ghid local, asistenta turistica. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

Comentarii