UPDATE 21:10: „Mie îmi pare rău că Nicuşor Dan în loc să planteze el, să pună mâna lui şi să planteze câţiva copaci în oraşul ăsta poluat, el şi-a adus nişte oameni să scoată nişte copaci plantaţi, munciţi. Dacă vedeţi ce dezastru au lăsat în urmă, mă apucă plânsul, acolo chiar e munca noastră. E o zonă adminostrată de el, vorba vine, ar fi trebuit să fie, să îi fie ruşine că nu ştie să administreze nimic”, a spus primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă la Prima News, potrivit News.ro.

Întrebat de ce nu a vorbit cu primarul Capitalei despre plantarea copacilor, Negoiţă a spus: ”Nu ai cu cine, omul nu răspunde la telefon, nu e de găsit”.

”Am văzut în Grecia, în Turcia, în Bulgaria, e plin de români care merg în vacanţă acolo şi care văd palmieri şi am văzut că le place. E o chestiune ieftină şi este un experiment, vreau să văd cum funcţionează şi vrem să îi înmulţim noi, să îi creştem noi. E o chestie foarte serioasă şi nu cred că trebuie bagatelizată chestiunea asta. Este un oraş poluat, avem nevoie de cât mai mult verde şi cât mai mulţi copaci”, a explicat Negoiţă decizia de a planta acest tip de copaci.

”Aceşti palmieri, pe care într-adevăr îi avem din import, sunt un experiment pentru că dorim să îi înmulţim la noi. Dacă în doi, trei ani de zile vedem că funcţionează, o să producem aceşti palmieri la noi în ogradă”, a arătat Robert Negoiţă.

EXCLUSIV. PNRR-ul avansează în ritm de melc. Zeci de restanțe ale Guvernului Ciolacu. România riscă să piardă miliarde de euro
Recomandări
EXCLUSIV. PNRR-ul avansează în ritm de melc. Zeci de restanțe ale Guvernului Ciolacu. România riscă să piardă miliarde de euro

Despre modul în care lucrează cu primarul Capitalei, Robert Negoiţă a afirmat că în niciun fel.

”Omul nu e de pe lumea asta, nu are legătură cu noi. Nimănui. Nu am întâlnit până acum un om căruia Nicuşor Dan să îi răspundă la telefon. O să aşteptăm cu toţii după el, când omul e de negăsit? Nu respectă legea, există o obligaţie legală conform căreia primarul Capitalei trebuie să facă întâlniri cu primarii de sector o dată pe lună. Nu a făcut niciuna, nu că a făcut-o mai rar. El lucrează cu nişte Dorei”, a spus Negoiţă.

”Îmi asum tot ce fac, nu numai că plantăm copaci pe locurile administrate de ei, noi reparăm gropile din asfalt pe care ar trebui să le facă ei, facem staţii de tramvai, de autobuz. (..) E o ruşine ceea ce face Nicuşor Dan astăzi în Bucureşti”, a afirmat Robert Negoiţă.

Întrebat dacă se gândeşte la o candidatură la Primăria Capitalei, Negoiţă a răspuns: ”Trebuie să găsim un om normal la cap care să ne fie primar general în mandatul viitor, că nu se poate aşa ceva”.

UPDATE 14.05: Angajații PMB au început să scoată palmierii, plantați în urmă cu doar două zile.

UPDATE ora 14.00: Într-o intervenție la Digi24, Robert Negoiță a lansat mai multe critici la adresa lui Nicușor Dan.

România, între țările care vor pierde zile de vreme confortabilă în următorii ani. Balcanii, zona cea mai afectată din Europa de schimbările climatice
Recomandări
România, între țările care vor pierde zile de vreme confortabilă în următorii ani. Balcanii, zona cea mai afectată din Europa de schimbările climatice

„Domnul primar Nicușor Dan, care nu face nimic, de fapt este foarte supărat pe oricine care face ceva. Eu mă bucur că am reușit să transformăm Piața Unirii, care era o jale și rușine, și a început să arate cât de cât ok, cu spații verzi, cu niște copaci și evident că, nu știu dacă a fost ideea cea mai fericită, dar mi-o asum să plantăm acolo niște copaci exotici aclimatizați, care rezistă inclusiv iarna”, a spus Robert Negoiță.

Întrebat despre faptul că lucrarea este ilegală și avea nevoie de avize, edilul Sectorului 3 a spus:

„În partea legală, nu aveam nevoie de nimic ca să plantăm copacii. Nu există nicio prevedere în lege sau, cel puțin, nu știu eu unde să ai nevoie de vreun aviz într-un București care este poluat și unde este nevoie de mulți copaci și să vii tu să-mi spui că n-avem nevoie de spațiu verde și de copaci mi se pare o nebunie”, a spus Negoiță.

UPDATE ora 15.50: Aflat la fața locului, primarul general Nicușor Dan a declarat că palmierii vor fi scoși și că, în opinia sa „nu se potrivesc deloc”.

„Nu este vreo țară exotică. Pe de altă parte, o soluție de amenajare urbanistică a centrului Bucureștiului trebuie să fie făcută de niște specialiști. În momentul în care primarul Municipiului București a venit, i-a spus să se oprească și el (n.r. Robert Negoiță) continuă, asta e sfidare, nu mai e un dialog”, a spus Nicușor Dan.

Cum a ajuns Petre Roman inculpat în Dosarul Mineriadei din 1990: „în subsolul Universității s-au găsit 22 de arme cu glonț; la sediul PNȚCD, substanțe halucinogene și materiale legionare”
Recomandări
Cum a ajuns Petre Roman inculpat în Dosarul Mineriadei din 1990: „în subsolul Universității s-au găsit 22 de arme cu glonț; la sediul PNȚCD, substanțe halucinogene și materiale legionare”

„Există o hotărâre de Consiliu General care spune că sectoarele pot să intervină pe bulevardele administrate de Primăria Municipiului București, dar să ceară voie. N-au cerut voie niciodată”, a mai spus edilul.

***

Potrivit comunicatului, Nicușor Dan a cerut Administraţiei Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti (ALPAB) să extragă palmierii începând cu ora 13.00, „fără să-i vătămeze”, iar găurile rămase vor fi umplute cu pământ pentru ca terenul să fie adus la același nivel.

„În cursul zilei de sâmbătă, 13 mai a.c., din dispoziția primarului general, Poliția Locală a sistat acțiunea de plantare a palmierilor. Această acțiune se desfășura ilegal, fără aviz de la administratorul drumului (Administrația Străzilor București)”, precizează Primăria Capitalei.

3461030587113441240788991279104260796705590nIcon photoVEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 8

Horia Tomescu: „Aici nu e nici Dubai, nici grădină cu maimuțe”

Anunțul privind scoaterea palmierilor a fost făcut și de viceprimarul din partea USR Horia Tomescu, care a mers luni dimineață în zona din dreptul magazinului Unirea, unde se află arborii cu pricina.

„Robert Negoiță a făcut lucrări ilegale. Am venit la fața locului pentru a găsi o soluție ca să aducem terenul la starea inițială”, a declarat Horia Tomescu, citat de Hotnews.

„Palmierii vor fi scoși astăzi (n.r. – luni, 15 mai). Aceste lucruri trebuie să înceteze de astăzi. De prea mult timp primarul Negoiță profită de faptul că legislația este încurcată și continuă să facă amenajări aici. Centrul Capitalei nu e nici Dubai și nici grădina cu maimuțe a primarului Negoiță”, a mai spus viceprimarul.

3461030026323163891073825301345032832533221nIcon photoVEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 11

Robert Negoiță a anunțat sâmbătă, 13 mai, într-un mesaj video, că instituția pe care o conduce a plantat mai mulți palmieri în Piața Unirii, în ceea ce a numit o „surpriză”. Primarul a susținut că palmierii „costă foarte puțin, până 1.000 lei bucata, cu transport și TVA inclus”.

Tot sâmbătă, Libertatea a scris despre o altă investiție în palmieri a primăriei conduse de Robert Negoiță. Arborii exotici au apărut pe un pod din localitatea ilfoveană Cățelu, pod încă neterminat și construit pe grinzi degradate.

Google News Urmărește-ne pe Google News


Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro

Comentarii (10)

uz.intern   •   16.05.2023, 11:29

Unul face și unul desface. Poate nu era cea mai buna idee sa pună palmieri. Dar măcar a făcut ceva. In loc sa țină ocupată forța de munca cu extragerea palmierilor, duce o lupta de orgolii. Mai bine trimitea oamenii aia sa repare sau sa planteze și ei sau sa curețe ceva, nu sa strice ceva deja făcut. Pe banii contribuabililor un om incompetent și lipsit de înțelepciune (ca sa nu o formulez altfel) face jocuri de orgolii. Uite bă ce ați ales! Mai incompetenți decât asta sunteți voi cei ce l-ați votat!

avladimir37   •   15.05.2023, 18:42

gradinita, serios

ED1953   •   15.05.2023, 18:02

Piata Unirii arata jalnic.M-am bucurat cand PS3 s-a apucat sa o rearanjeze - si sa arate civilizat.Daca te duci pe partea de vis a vis ( PS5) acolo trotuarele sunt sparte si rromii vand de la chiloti la tot ce vrei .Toata zona de la Piata Unirii spre Casa Poporului arata jalnic si este plina de turisti straini. Sa inteleg ca Nicusor Dan demoleaza ce a construit S3 si S 4 din invidie ? pentru ca el si Clotilde nu au facut nimic. Mentionez ca l-am votat pe ND si CA .Ba lui ND i-am si donat de 3 ori cate 50 de lei pentru campanie - pentru care am primit chitante online , dar regret amarnic acest lucru. Hai in parcul Herastrau al PMB - in zona dinspre Cartierul Baneasa nu s-au strans resturile vegetale de 3 ani si cand s-au strans ( partial) au fost depozitate in " mormane " in parc .Acum se taie iarba si este lasata sa putrezeasca in parc.Aleile sunt sparte, malurile se darama dar am pus floricele la intrarile principale. Nu voi mai vota niciodata sau daca o voi face imi voi anula votul - imi este o s....ba imensa de toti politicienii.

    ivand   •   15.05.2023, 21:34

    ED1953   •  15.05.2023, 18:02

    Piata Unirii arata jalnic.M-am bucurat cand PS3 s-a apucat sa o rearanjeze - si sa arate civilizat.Daca te duci pe partea de vis a vis ( PS5) acolo trotuarele sunt sparte si rromii vand de la chiloti la tot ce vrei .Toata zona de la Piata Unirii spre Casa Poporului arata jalnic si este plina de turisti straini. Sa inteleg ca Nicusor Dan demoleaza ce a construit S3 si S 4 din invidie ? pentru ca el si Clotilde nu au facut nimic. Mentionez ca l-am votat pe ND si CA .Ba lui ND i-am si donat de 3 ori cate 50 de lei pentru campanie - pentru care am primit chitante online , dar regret amarnic acest lucru. Hai in parcul Herastrau al PMB - in zona dinspre Cartierul Baneasa nu s-au strans resturile vegetale de 3 ani si cand s-au strans ( partial) au fost depozitate in " mormane " in parc .Acum se taie iarba si este lasata sa putrezeasca in parc.Aleile sunt sparte, malurile se darama dar am pus floricele la intrarile principale. Nu voi mai vota niciodata sau daca o voi face imi voi anula votul - imi este o s....ba imensa de toti politicienii.

    tu poti repara in 4 ani ce au distrus alti in 30? in primi 2 ani sa luptat sa inchida gaurile financiare lasate doamna...iar la sect 1 cat sa luptat doamna cu televiziunile toxice .asta se uita repede

Vezi toate comentariile (10)
Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Cinci zodii care pot face bani frumoși după Paște. Astrele se aliniază pentru ele
FANATIK.RO
Cinci zodii care pot face bani frumoși după Paște. Astrele se aliniază pentru ele
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie cu ea, fără niciun filtru
Viva.ro
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie cu ea, fără niciun filtru
Sora lui Mircea Badea: „Nu mai e de trăit în Italia”. Naty Badea și anunțul care a surprins pe toată lumea. Ea și fiica ei locuiesc acolo de 3 ani
Libertateapentrufemei.ro
Sora lui Mircea Badea: „Nu mai e de trăit în Italia”. Naty Badea și anunțul care a surprins pe toată lumea. Ea și fiica ei locuiesc acolo de 3 ani
Ionuț Cercel, prima reacție după ce campioana Inter Milano a sărbătorit titlul din Italia pe melodia sa „Made in Romania”: „O mare bucurie în suflet”
GSP.RO
Ionuț Cercel, prima reacție după ce campioana Inter Milano a sărbătorit titlul din Italia pe melodia sa „Made in Romania”: „O mare bucurie în suflet”
Țeapa pe care au luat-o doi pensionari care și-au cumpărat o casă: “Am fost trași pe sfoară”
FANATIK.RO
Țeapa pe care au luat-o doi pensionari care și-au cumpărat o casă: “Am fost trași pe sfoară”
Un șofer și-a verificat TIR-ul înainte de a ieși din țară prin Timiș. Ce a văzut l-a făcut să sune la 112
Știrileprotv.ro
Un șofer și-a verificat TIR-ul înainte de a ieși din țară prin Timiș. Ce a văzut l-a făcut să sune la 112
A făcut milioane de români să râdă, dar cele mai noi imagini cu el sunt sfâșietoare. Actorul e imobilizat în scaun cu rotile, în urma unui AVC
Unica.ro
A făcut milioane de români să râdă, dar cele mai noi imagini cu el sunt sfâșietoare. Actorul e imobilizat în scaun cu rotile, în urma unui AVC
"Cei mai mari fotbalişti ai României? Nici Dobrin, nici Hagi". Victor Piţurcă i-a numit pe cei mai tari: "Fantastici! Fiecare de la 50 de milioane în sus"
Orangesport.ro
"Cei mai mari fotbalişti ai României? Nici Dobrin, nici Hagi". Victor Piţurcă i-a numit pe cei mai tari: "Fantastici! Fiecare de la 50 de milioane în sus"
BMW-ul străpuns de parapetul metalic pe A1 ar fi intrat în acvaplanare, înainte de impactul mortal. Noi imagini de la locul tragediei
Observatornews.ro
BMW-ul străpuns de parapetul metalic pe A1 ar fi intrat în acvaplanare, înainte de impactul mortal. Noi imagini de la locul tragediei
Horoscop 25 aprilie 2024. Peștii pot răsufla ușurați, șirul problemelor financiare se întrerupe, dar vor trebui să aibă o rezervă față de cheltuieli
HOROSCOP
Horoscop 25 aprilie 2024. Peștii pot răsufla ușurați, șirul problemelor financiare se întrerupe, dar vor trebui să aibă o rezervă față de cheltuieli

Știri mondene

Știri România

RECOMANDĂRI