Cu un puternic apel la pace, în care a cerut „încetarea inacceptabilei agresiuni armate înainte de a reduce orașele la cimitire”, Papa Francisc a recitat duminică, 13 martie, rugăciunea „Îngerul Domnului”, împreună cu mii de oameni prezenți în Piața Sfântul Petru din Roma.

La rugăciunea „Angelus”, Suveranul Pontif a spus că oraşul Mariupol, un port strategic al Ucrainei de la Marea Azov, „a devenit un oraș martir al războiului sfâșietor care devastează Ucraina”.

„În fața barbariei uciderii copiilor, nevinovaților și civililor lipsiți de apărare nu există rațiuni strategice care să stea în picioare. Trebuie numai să înceteze inacceptabila agresiune armată înainte de a reduce orașele la cimitire”, a adăugat Papa Francisc în mesajul său, a relatat Vatican News.

Papa Francisc, apel tulburător la pace: „În numele lui Dumnezeu, opriți acest masacru!”
Mii de oameni au fost prezenți în Piața Sfântul Petru din Roma. Foto: Vatican News

Suveranul Pontif s-a rugat apoi pentru pace, adăugând că „aș vrea încă o dată să îndemn la primirea numeroșilor refugiați, în care este prezent Cristos, și să mulțumesc pentru marea rețea de solidaritate care s-a format”.

Papa Francisc a făcut apoi un apel tulburător la pace, cerând oprirea „masacrului” din Ucraina și rezolvarea pe cale pașnică a conflictului declanșat de Rusia.

Cu durere în inimă, unesc vocea mea la vocea oamenilor obișnuiți care imploră sfârșitul războiului. În numele lui Dumnezeu, să fie ascultat strigătul celui care suferă, să înceteze bombardamentele și atacurile! Să se mizeze cu adevărat și hotărâre pe negocieri, iar coridoarele umanitare să fie efective și sigure! În numele lui Dumnezeu, vă cer: opriți acest masacru!

Papa Francisc la rugăciunea „Angelus” de duminică, 13 martie:

Azi, 13 martie, s-a intrat în a 18-a zi a războiului pornit de Rusia în Ucraina, după ce țara condusă de Vladimir Putin a lansat pe 24 februarie prima ofensivă asupra țării al cărei președinte este Volodimir Zelenski.

Urmărește pe Libertatea LIVETEXT cu cele mai noi informații despre războiul din Ucraina

Urmărește-ne pe Google News