Mergi direct la conținut »
Parastasul de 40 de zile al Zinei Dumitrescu, ținut la azil, cu mâncarea preferată a fostei creatoare de modă
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Parastasul de 40 de zile al Zinei Dumitrescu, ținut la azil, cu mâncarea preferată a fostei creatoare de modă

Parastasul de 40 de zile al Zinei Dumitrescu, ținut la azil, cu mâncarea preferată a fostei creatoare de modă

Chiar dacă nu a fost înmormântată creștinește, Zina Dumitrescu va avea parte de o slujbă religioasă la 40 de zile de la moarte, chiar la azilul unde s-a stins din viață. Promite asta directorul căminului de bătrâni.

De Ana Maria Păsat,

Pe 4 sau 5 mai, Ion Cassian, care îi devenise în ultimii ani de viață prieten Zinei Dumitrescu, nu mai era doar directorul azilului în care ea trăia, va organiza parastasul de 40 de zile pentru fosta creatoare de modă, independent de orice pomană ar avea de gând să facă fiul acesteia, Cătălin Negreanu.

“Eu o să mă ocup de parastasul de 40 de zile. O să îl fac la azil. Nu știu ce are de gând Cătălin, dacă și el va face ceva în acest sens”, a declarat pentru Libertatea directorul azilului.

Cassian intenționează să-l aducă la cămin pe preotul care a spovedit-o ultima oară pe Zina, iar mesele vor fi pline cu mâncărurile și dulciurile ei preferate, cum se obișnuiește: șnițele, cartofi prăjiți, eclere și savarine.

El și-a mai propus ceva. Însă nu știe dacă va și reuși: să ia urna cu cenușa Zinei Dumitrescu la timp pentru pomană. Apoi s-o păstreze la cămin. Pentru asta va avea nevoie de acordul fiului designerului.

“Nu știu dacă a ridicat-o Cătălin de la crematoriu, numai el avea acest drept. Dacă da, o să vorbesc să aducă urna la azil”, ne-a mai spus Cassian.

Hainele Zinei, acum adunate în saci sigilați, vor fi donate unor femei nevoiașe, pentru că “doamnele de la azil nu au ce face cu ele, nu poartă așa ceva”.


CITEȘTE ȘI:

Mihai Neșu și-a regăsit talentul copilăriei! A revenit la o veche pasiune, care putea să-i fie meserie: „Încerc să mă relaxez și să fac ceva util și pentru ceilalți”

Close
Închide
  Close