Mergi direct la conținut »
Parastas la un an de la moartea Regelui Mihai, la Curtea de Argeș
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Parastas la un an de la moartea Regelui Mihai, la Curtea de Argeș

Parastas la un an de la moartea Regelui Mihai, la Curtea de Argeș

Principesa Margareta, custodele Coroanei, și Principele Radu, vor participa, miercuri, la parastasul de un an de la moartea Regelui Mihai I al României. Serviciul religios va avea loc în Vechea Catedrală Episcopală şi Regală a Mânăstirii Curtea de Argeş. Ulterior va fi rostită o rugăciune la mormântul Regelui Mihai I.

UPDATE 12:30: Slujba religioasă de comemorare a Regelui Mihai a început la Mănăstirea Curtea de Argeș.

Senatorii au ţinut, miercuri, un moment de reculegere în memoria Regelui Mihai I, la propunerea senatorului liberal Mario Oprea.

„Data de 5 decembrie este data la care marcăm un an de la decesul Majestăţii Sale. Este un gest de normalitate ca în anul marelui Centenar, când trebuie să arătăm respect faţă de istorie şi faţă de oamenii care au scris-o, să ţinem un moment de reculegere în memoria Regelui Mihai I”, a declarat Oprea, de la tribuna Senatului.


Familia Regală a României a anunțat, luni, că parastasul de un an de la decesul Regelui Mihai va avea loc, miercuri, la ora 12, la Curtea de Argeș.

Alături de Principesa Margareta și Principele Radu se vor afla Principesa Elena și sotul ei, ES dl Alexander Nixon, Principesa Sofia şi Principesa Maria.

„Serviciul religios va avea loc în Vechea Catedrală Episcopală şi Regală a Mânăstirii Curtea de Argeş. Ulterior va fi rostită o rugăciune la mormântul Regelui Mihai I, în pridvorul Noii Catedrale Arhiepiscopale şi Regale. Toţi cei care doresc să ia parte sunt bineveniţi. Rugăciunea de la mormânt se va desfăşura privat, doar în prezenţa Familiei Regale”, se arată în comunicatul transmis de Familia Regală a României.

Regele Mihai a murit marți, 5 decembrie 2017, la vârsta de 96 de ani. Majestatea Sa a decedat la reședința sa din Elveția. Vezi imagini de la înmormântarea Regelui Mihai.

sursă foto: romaniaregala.ro


Citește și VIDEO/ Cum au sărbătorit Ziua Națională românii din Necșești, Teleorman: „Luptăm cu eticheta de cei mai săraci!”


 

Close
Închide
  Close