Mergi direct la conținut »
Partenerii de viață ai victimelor din clubul Pulse nu au voie să doneze sânge! Motivul este uluitor
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe

Partenerii de viață ai victimelor din clubul Pulse nu au voie să doneze sânge! Motivul este uluitor

Oficialii din Orlando roagă oamenii să se mobilizeze să doneze sânge pentru victimile masacrului din clubul Pulse, unde s-au stins din viață 50 de oameni și alți 53 sunt răniți, mulți fiind în stare critică.

 

Pentru că majoritatea victimelor erau gay, partenerii acestora nu au voie să doneze sânge, întrucât politica Food and Drug Administration (n.r- Administraţia Alimentelor şi Medicamentelor S.U.A.) le interzice oamenilor care au întreținut în ultimii ani relații sexuale cu persoane de același sex să doneze sânge.

Vigil in honor of Orlando shooting victims in San Francisco, California

Jared Polis, un politician democrat din Colorado a condamnat luni dimineață politica FDA. „Sper să putem debloca legea FDA ce interzice persoanelor gay să doneze sânge, pentru că ghiciți ce: Mulți dintre partenerii de viață și iubiții victimelor ce au nevoie de sânge nu pot dona din această cauză acum. Este o dublă tragedie în care atât de mulți se confruntă cu lipsa de sânge”, a spus acesta.

Blood donations following mass shooting attack at nightclub in Orlando, Florida

Atacatorul ce a fost identificat de mass-media ca Omar Mateen, este un cetățean american de origine afgană, în vârstă de 29 de ani. El a acționat singur și a fost ucis într-un schimb de focuri cu poliția.

 

 

 

Close
Închide
  Close