Mergi direct la conținut »
Ştiri Libertatea > Ştiri > FOTO| Pasajul Lujerului a fost curățat. Peste 5 tone de gunoi au fost ridicate

FOTO| Pasajul Lujerului a fost curățat. Peste 5 tone de gunoi au fost ridicate

 Primăria Sectorului 6 și SC Urban SA, societatea care asigură salubrizarea în sector, au intervenit în aceste zile pentru curățarea Pasajului Lujerului, transmite autoritatea locală. Deși anul trecut au fost salubrizate toate spațiile din zonă, între timp locul a fost din nou folosit drept “tomberon”. 

De Delia Chilianu,

Primăria Sectorului 6 și SC Urban SA, societatea care asigură salubrizarea în sector, au intervenit în aceste zile pentru curățarea Pasajului Lujerului. Deși anul trecut au fost salubrizate toate spațiile din zonă, între timp locul a fost din nou folosit drept “tomberon”. Saltele, haine vechi, obiecte de mobilier, electrocasnice ruginite, în total peste 5 tone de gunoi au fost ridicate de pe fostele șine de tren, acum dezafectate, din pasaj.


Primăria Sectorului 6 a preluat, anul trecut, terenul fostei Gări Cotroceni, zona Pasajului Lujerului și terenul aferent fostelor căi ferate pentru a amenaja întreaga zonă și a o transforma într-o promenadă.

Polițiștii locali vor monitoriza zona din vecinătatea Lacului Morii

Totodată, mai mulți cetățeni ai Sectorului 6 au sesizat faptul că, pe un teren viran situat în vecinătatea Lacului Morii din Cartierul Crângași, şi-au improvizat adăposturi oameni ai străzii care perturbă ordinea şi liniştea publică, depozitează mari cantităţi de deşeuri, producând disconfortul cetățenilor și creând o imagine cu impact negativ asupra zonei.

Astfel, din dispoziția primarului Gabriel Mutu, la sfârșitul săptămânii trecute, Poliţia Locală Sector 6, prin Direcția Ordine Publică și Serviciul Protecția Mediului, în colaborare cu Urban SA, a întreprins o acţiune de salubrizare şi dezafectare a mai multor adăposturi improvizate în această zonă.În urma acţiunii, operatorul de salubritate a ridicat întreaga cantitate de deşeuri, peste 50 de tone, iar în perioada următoare poliţiştii locali vor monitoriza zona menţionată pentru a preîntâmpina depozitarea de deşeuri şi pentru a menţine un climat civilizat.

Și la nivelul Primăriei Capitalei a fost anunțată campania de curățenie de primăvară, în cadrul căreia s-a vorbit de un nou regulament pentru Centrul Istoric al Bucureștiului.

CITEȘTE ȘI:
#salvatipipera / Reconfigurarea și modernizarea liniilor de tramvai din Pipera va începe în 2019. Care sunt planurile Primăriei Capitalei – VIDEO

Close
Închide
  Close