MENIU CAUTĂ

Patru persoane au fost ținute ostatice într-un apartament din Chișinău. Poliția l-a împușcat mortal pe agresor!

Distribuie

Patru persoane au fost ținute ostatice într-un apartament din Chișinău. Poliția l-a împușcat mortal pe agresor! 

Poliția din Chișinău a avut azi de lucru, în cartierul Botanica. Un bărbat violent, care fugea de poliție, care-l căuta pentru alte infracțiuni ținea patru ostatici într-un apartament. Ostaticii erau cei doi copii ai lui, concubina și soacra, a anunțat publika.md.

„Angajaţii Inspectoratului de Poliţie Teleneşti urmau să efectueze o percheziţie în sectorul Botanica în două cauze penale huliganism şi furt de documente. Venind la faţa locului, persoana bănuită în sărvârşirea infracţiuni, a încuiat apartamentul şi refuza categoric să permită angajaţilor să intre în apartament.

Ulterior, persoana bănuită, un cetăţean originar din raionul Teleneşti a ieşit la balcon şi a declarat că membrii familiei sale – doi copii, concubina şi soacra sa – sunt luaţi ca ostatici”, a declarat şeful IGP, Alexandru Pînzari.

„Reieşind din gravitatea cazului, s-a convocat o celulă de criză, fiind convocat inclusiv şeful Direcţiei de poliţie Chişinău, dar şi procurorul sectorului Botanica. Pe cauza dată a fost pornit un dosar penal adăugător pentru luare de ostatici.

Pentru a evita violenţele la faţa locului s-au deplasat poliţiştii şi procurori, inclusiv şi serviciul psihologic care au purtat negocieri cu suspectul”, a adăugat Pînzari.

Patru persoane au fost ținute ostatice într-un apartament din Chișinău. A sărit cu sabia la polițiști și a fost împușcat mortal

„În timpul discuţiilor, persoana devenea mai agresivă, ameninţa că îşi va omorî membrii familiei şi categoric a refuzat să deschidă apartamentul. În baza acestor informaţii s-a apelat la serviciile brigazii cu destinație specială Fulger, au fost create 2 grupuri de asalt”, a spus Pînzari.

Suspectul a opus rezistenţă în timpul operaţiunii, atacând poliţiştii cu sabia. Din această cauză, poliţiştii au fost nevoiţi să utilizeze arma din dotare, rănindu-l pe bărbat, care ulterior a decedat pe patul de spital.

„La momentul intervenției, persoana bănuită a opus rezistentă. Avea la el un cutit, o armă asemănătoare cu sabia, acesta a atacat polițiștii. Conform legii 218, cei de la Fulger au aplicat arma de foc și persoanei bănuitei i-au fost aplicate leziuni corporale. Copii și femeile au fost înlăturați de la pericol, iar persoana bănuită a fost internată la Spitalul de urgență. Ulterior aceasta a decedat”, a declarat Alexandru Pînzari.

Totodată, şeful IGP, Alexandru Pînzari a anunţat că în timpul operaţiunii un poliţist a fost rănit.

Potrivit informaţilor, suspectul, în vârstă de 53 de ani, a fost judecat de şapte ori pentru furt, tâlharie, jaf și alte infracțiuni.

Profilul psihologic al suspectului arată că este o persoană foarte violentă: când se afla în penitenciar și-a automutilat o mână, în semn de protest.

După ce au fost eliberaţi, copiilor şi femeilor li s-a acordat serviciu psihologic.

Republica Moldova a fost zguduită de un nou eveniment neașteptat, duoă ce ieri președintele Igor Dodon a fost implicat într-un accident rutier.


CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV/ Adevărul din spatele carierei de fotomodel. O tânără din România strălucește la Milano: „Ți se refuză un job dacă ai cu jumătate de centimetru în plus pe șolduri”

Citește mai multe despre ostatici pe Libertatea.

Comentarii