De Răzvan Mihalașcu,

Marlon Anderson lucra ca paznic la liceul Madison West din Wisconsin. Pe 9 octombrie, secretara directorului i-a cerut ajutorul pentru a scoate din incinta școlii un elev recalcitrant, acuzat c-ar fi furat telefonul unui coleg.

Tânărul de 17 ani a devenit agresiv și, în momentul în care l-a văzut pe paznic, a început să-l înjure, lansând inclusiv insulte rasiale, a povestit Anderson pentru CNN.

Inițial, paznicul i-a spus elevului să nu-l mai înjure, fără să pronunțe cuvântul „negru”. Adolescentul a continuat seria de insule cu conotații rasiale.

În cele din urmă, Anderson i-a spus: „Nu mă mai face negru”.

Pentru că a făcut această afirmație, bărbatul și-a pierdut locul de muncă pe care-l avea de 11 ani.

„Toleranță zero” față de rasism

Conducerea unității de învățământ nu a dat explicații cu privire la decizia concedierii lui Marlon Anderson, însă a precizat că nu tolerează insultele rasiste, notează sursa citată.

„Am adoptat o poziție dură față de insultele rasiale și considerăm că acest limbaj nu are ce căuta în școli”, a declarat Gloria Reyes, un reprezentant al liceului Madison West, într-un comunicat.

Clanul Goleac: fiul șefului ADP Sector 4 și al subprefectului Capitalei a candidat singur și a ieșit șef în Poliția Locală
Recomandări
Clanul Goleac: fiul șefului ADP Sector 4 și al subprefectului Capitalei a candidat singur și a ieșit șef în Poliția Locală
 

Tată a doi copii, Marlon Anderson spune că nu este de acord cu această măsură.

„Conducerea vrea să transmită că nu poți folosi acest cuvânt („negru”, n.red), punct. Aceste măsuri afectează copiii și angajații. Nu ajută dacă sunt judecate în afara contextului”, a precizat bărbatul.

Marlon Anderson este sprijinit de sindicat care a depus o plângere la inspectoratul școlar săptămâna aceasta. Bărbatul vrea să fie reangajat și, pentru că se consideră nedreptățit, vrea să fie despăgubit.

Protest în sprijinul paznicul concediat pentru afirmații rasiste

Zeci de elevi ai liceului au protestat în centrul orașului Madison, capitala statului Wisconsin, față de decizia concedierii paznicului afro-american. Tinerii au cerut conducerii școlii să-și schimbe modul în care combate comportamentul rasist.

Pentru a-i veni în ajutor, o organizație neguvernamentală l-a angajat pe
Marlon Anderson ca director de programe datorită experienței sale în lucrul cu adolescenții.

Mai mult, cântăreața Cher s-a oferit să plătească toate cheltuielile de judecată dacă fostul paznic va acționa în instanță liceul care l-a concediat.

sursă foto: captură video Youtube / WFMY News 2

Citeşte şi:

A sugrumat trei femei cu mâinile goale, apoi a vândut heroină în pușcărie, dar instanța l-a eliberat, printre altele, pentru „Programul de prevenție primară a violenței domestice”

Fabuloasa călătorie a unei românce: 5 țări și 5 vieți în 21 de ani. Cea mai intensă experiență a avut-o în Brazilia. „Lângă mine, un puști își număra banii dintr-un jaf, cu pistolul lângă el”

Istoria tristă a cabanei Caraiman, casa din vârful Bucegilor: e în paragină și a fost scoasă la vânzare pe internet cu 200.000 de euro. ”Nemulțumiții n-au decât să pună mână de la mână și să o cumpere”

RECOMANDĂRI
Anamaria Prodan dezvăluie un episod șocant: „Au venit 200 peste mine, aveam pistolul pe masă!”
GSP.RO
Anamaria Prodan dezvăluie un episod șocant: „Au venit 200 peste mine, aveam pistolul pe masă!”
Horoscop 6 iunie 2020. Balanțele își exersează talentul diplomatic, Fecioarele se confruntă cu situații greu de controlat
HOROSCOP
Horoscop 6 iunie 2020. Balanțele își exersează talentul diplomatic, Fecioarele se confruntă cu situații greu de controlat