Mergi direct la conținut »
Pe linia RATB 1 circulă două tramvaie pictate cu grafiti
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

Pe linia RATB 1 circulă două tramvaie pictate cu grafiti

Este vorba despre un proiect cultural numit „CoolTOURal  București”, prezentat publicului într-un mod inedit,  pe două garnituri de tramvai. Expoziția murală va putea fi văzută circulând prin București, pe traseul tramvaiului 1, începând cu data de 26.12.2016.

De Sorin Golea,

Întreg proiectul „CoolTOURal” al Primăriei Muncicipiului Bucureşti,  în parteneriat cu Regia Autonomo de Transport Bucureşti, urmărește încurajarea și atragerea locuitorilor Capitalei către utilizarea mijloacelor de transport în comun, lucru ce ar ajuta la fluidizarea traficului în București, iar, pe de altă parte, urmărește descurajarea vandalizării monumentelor de for public, a mijloacelor de transport în comun și diminuarea fenomenului ilegal de graffiti.

În marile capitale culturale europene, „graffiti” nu mai reprezintă doar vandalizarea spațiului public, ci este mijlocul prin care tinerii, artiștii și absolvenții facultăților de arte frumoase își exprimă creativitatea. Administrația locală din aceste orașe s-a implicat în realizarea unor proiecte care integrează arta stradală în peisajul cultural al orașului (festivaluri, zone special amenajate pentru graffiti).

 

 

Close
Închide
  Close