Mergi direct la conținut »
Aragazuri si plite incorporabile produse în Turcia, pericol de explozie. Au probleme la un racord de alimentare și pot avea loc scurgeri de gaz. Se vând și în România!
Ştiri Libertatea > Ştiri > Aragazuri si plite incorporabile produse în Turcia, pericol de explozie. Au probleme la un racord de alimentare și pot avea loc scurgeri de gaz. Se vând și în România!

Aragazuri si plite incorporabile produse în Turcia, pericol de explozie. Au probleme la un racord de alimentare și pot avea loc scurgeri de gaz. Se vând și în România!

Pericol de explozie la aragazuri și plite încorporabile produse în Turcia. O notificarea emisă vineri, 10 noiembrie, prin sistemul de alertă RAPEX* semnala prezența pe piața europeană a unor aparate de gătit pe gaz (aragazuri și plite încorporabile) - produse în Turcia sub brandurile Siemens, Bosch și Neff - care ar putea pune în pericol viața clienților.

Concret, produsele au probleme la un racord de alimentare, iar în anumite situații pot avea loc scurgeri de gaz, apărând astfel un risc de explozie.

„În situația în care regăsiți pe site datele produsului pe care îl dețineți trebuie să opriți alimentarea cu gaz a acestuia și trebuie să contactați firma producătoare, conform instrucțiunilor. După cum rezultă din anunțul făcut, compania se obligă să înlocuiască gratuit racordul de conectare, desemnând în acest sens tehnicieni de service autorizat, care se vor deplasa la domiciliul clienților”, a declarat Marian Grigoras, comisar superior la Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor (CRPC) Iași, citat de bzi.ro.

În România, aceste aparate au fost comercializate sub marca Bosch, iar compania producătoare, BSH Electrocasnice, a declanșat deja o campanie de remediere.

Eventual, pentru mai multă siguranță, puteți să vă achiziționați un cuptor cu microunde, mai ales că sunt la ofertă de Black Friday 2017.

*Sistemul RAPEX reprezintă un sistem de schimb rapid de informații privind produsele periculoase între Comisia Europeană și Statele Membre ale Uniunii Europene (UE).


CITEȘTE ȘI… Previziunile Uraniei pentru perioada 11 -17 noiembrie 2017. O ipostază delicată: Beneficii în conjuncție în Scorpion


 

Close
Închide
  Close