Mergi direct la conținut »
Peste 1.000 de asigurați din Vrancea au refuzat cardul de sănătate din motive religioase
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Peste 1.000 de asigurați din Vrancea au refuzat cardul de sănătate din motive religioase

Peste 1.000 de asigurați din Vrancea au refuzat cardul de sănătate din motive religioase

Mai bine de 1.000 de persoane din Vrancea au refuzat să primească cardul de sănătate, invocând motive religioase. Persoanele și-au păstrat însă calitatea de asigurat, pe baza unei adeverințe înlocuitoare eliberată de Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Vrancea, au informat, joi, reprezentanţii instituţiei.

De Mihai Niculescu,

Cifra a fost calculată încă de la punerea în funcțiunea a sistemului de carduri cu chip și pin, care conțin informații despre asigurat.

„De când a început distribuirea cardurilor de sănătate, în anul 2015, şi până la finele lunii ianuarie 2019, circa 1.090 de persoane au refuzat cardul de sănătate din motive religioase. Aceste persoane pot face dovada calităţii de asigurat în baza unei adeverinţe de înlocuire a cardului, eliberată de CAS Vrancea”, a declarat, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Iustina Papuc.

Valabilitatea adeverinţei este de trei luni, iar solicitanţii trebuie să se prezinte personal pentru reînnoirea acesteia. Cererea pentru solicitarea de eliberare a adeverinţei trebuie să fie însoţită de declaraţia pe propria răspundere privind refuzul cardului.

Până la data de 31 decembrie 2018, în Vrancea au fost distribuite de către Poşta Româna un număr de 267.499 carduri naţionale de sănătate.


Citește și: Nereguli revoltătoare: raportul oficial arată că Spitalul Ilfov a mințit publicul și că medicul fals a operat vreme de 10 ani!


 

Close
Închide
  Close