Mergi direct la conținut »
Nereguli revoltătoare: raportul oficial arată că Spitalul Ilfov a mințit publicul și că medicul fals a operat vreme de 10 ani!
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Nereguli revoltătoare: raportul oficial arată că Spitalul Ilfov a mințit publicul și că medicul fals a operat vreme de 10 ani!

Nereguli revoltătoare: raportul oficial arată că Spitalul Ilfov a mințit publicul și că medicul fals a operat vreme de 10 ani!

Bîrsan a desfășurat activitate medicală în sala de operații și în sala de cezariană, ca operator secundar. Dorin Bejan, șeful secției ginecologie

De Alexandra Nistoroiu,

Nereguli revoltătoare descoperite în dosarul de personal al impostoarei Raluca Bîrsan. Fișa postului îi cerea să fie medic specialist sau medic primar, iar ea avea doar o jumătate de dosar de rezident în medicina de familie, și aceea plină cu documente false.

  • Reprezentanții Consiliului Județean Ilfov au efectuat un control la Spitalul Județean Ilfov în urma dezvăluirilor din Libertatea despre medicul fals Raluca Bîrsan, „ginecolog cu 8 clase”.
  • Analizate, descoperirile lor scot la lumină uluitoarea superficialitate cu care au fost încheiate nu unul, ci cel puțin trei contracte de voluntariat cu o femeie care pretindea că este medic.
  • Conform fișei de post, medicul voluntar Raluca Bîrsan era nici mai mult, nici mai puțin decât medic specialist sau medic primar. Ea făcea ce făcea orice medic! De fapt, conform actelor din dosarul său, Raluca Bîrsan era medic rezident în medicina de familie. În realitate, Raluca Bîrsan nu a absolvit nici măcar liceul și nu are nici un fel de studii medicale!
  • În plus, în raportul CJ Ilfov, actualul șef de secție, Dorin Bejan, spune că i-a zis de mai multe ori doctorului Roxana Dragu, cea care opera împreună cu Bîrsan, că are suspiciuni că nu ar fi medic.
  • Ceea ce înseamnă că Bejan a mințit la conferința de presă când a spus că el n-a avut nici un indiciu despre medicul inventat!
  • La aceeași conferință, șefii spitalului au mințit când au spus că doctorul cu 8 clase n-a operat, lucru care acum reiese din declarațiile celor din spital, din cele ale pacientelor și din însăși fișa de post!
DOCUMENT | Adevărata cifră a infectaților cu COVID-19 de la Spitalul Militar
Recomandări

DOCUMENT | Adevărata cifră a infectaților cu COVID-19 de la Spitalul Militar

 


Analiză de Alexandra Nistoroiu și Mirela Neag
Raportul Consiliului Județean Ilfov arată că fișa postului Ralucăi Bîrsan a fost întocmită pentru postul de medic voluntar într-o secție cu paturi, poziție pentru care era necesar ordinul de confirmare în funcția de medic specialist sau medic primar, „cerință nicidecum îndeplinită de documentele aflate la dosar (în dosar există doar copie după o diplomă de licență și o adeverință de confirmare în rezidențiat, fără să existe nici o diplomă sau ordin de confirmare în funcția de medic specialist sau primar”.

Medic specialist în fișa de post, medic rezident în dosar, escroc în realitate!

Ba mai mult, falsul ginecolog adusese la spital două documente contradictorii:

Rareș Bogdan lansează un fake news planetar: „Tratamentul împotriva COVID-19 este gata. Vindecă în trei ore”
Recomandări

Rareș Bogdan lansează un fake news planetar: „Tratamentul împotriva COVID-19 este gata. Vindecă în trei ore”

 
  1. Adeverință de confirmare în rezidențiat în medicina de familie.
  2. Asigurare de malpraxis pentru chirurgie!

O contradicție atât de flagrantă încât ar fi trebuit să dea de la bun început de gândit angajatorilor săi din spitalul public

Cu alte cuvinte, CJ Ilfov sau „patronul spitalului”, dacă ne-am lua după declarațiile purtătorului de cuvânt al unității medicale – arată că dosarul de angajare al Ralucăi Bîrsan nu a fost niciodată complet pentru poziția pe care aceasta a obținut-o.

S-au descoperit nu unul, ci trei contracte de voluntariat!

Același raport confirmă ancheta ziarului Libertatea, arătând că din dosarul de personal al Ralucăi Bîrsan lipsea adeverința de liberă practică, „fără de care exercitarea profesiei de medic într-un spital public este imposibilă, conform Legii nr.95/2006”.

Spitalul Județean de Urgență Ilfov și Raluca Bîrsan au încheiat nu un contract de voluntariat, ci cel puțin trei, conform raportului CJ Ilfov. Activase ca voluntar nu doar în ultimul an, până la debutul anchetei Libertatea, ci și în perioadele: 14.02.2014 – 14.02.2015, 19.01.2016 – 09.12.2016.

Cronica unor morți colective neglijate în rețeaua privată de dializă Diaverum. 8 decese, mai multe ca în focarul de la Țăndărei
Recomandări

Cronica unor morți colective neglijate în rețeaua privată de dializă Diaverum. 8 decese, mai multe ca în focarul de la Țăndărei

 

În dosarul de personal al Ralucăi Bîrsan, diploma de licență, diploma de bacalaureat și adeverința de confirmare în rezidențiat se regăsesc în copii xerox, necertificate „conform cu originalul”.

Toate sunt acte false, după cum arătaseră atât ancheta Libertatea, cât și verificările realizate ulterior de Ministerul Sănătății.

Dr. Dragu nu s-a gândit nici o clipă cum de are «un medic specialist» așa de tânăr!

Rezidențiatul în ginecologie durează cinci ani, iar Facultatea de Medicină, șase.

Ca să ajungă medic specialist în ginecologie, Raluca Bîrsan ar fi trebuit să facă încă 14 ani de școală, după clasa a IX-a, clasă în care a abandonat studiile.

Ar fi putut deveni medic specialist abia în 2018, dacă promova la timp toate examenele. Însă ea începuse să aibă contracte de voluntariat la spital încă din 2014, conform raportului CJ Ilfov!

Sunt calcule elementare pentru orice medic, pe care atât dr. Dragu, șefa de secție care a protejat-o, cât și ceilalți șefi din spital le puteau face.

Managerul Arghir spune că nu are nici o responsabilitate

Reprezentanții CJ Ilfov au vorbit și cu o parte din superiorii Ralucăi Bîrsan de-a lungul anilor. Managerul interimar Vasile Arghir le-a spus că ar considera contractul de voluntariat ca fiind încheiat conform legii și că „nu poate cunoaște activitatea unui salariat decât dacă aceasta îi este adusă la cunoștință de șeful ierarhic sau în urma unor sesizări”.

Cu alte cuvinte, Arghir nu-și asumă nici o responsabilitate pentru succesivele nereguli din cazul „rezidentei Raluca”.

Potrivit dr. Bejan, dr. Dragu cunoștea suspiciunile, dar nu a verificat nimic!

Fosta șefă de secție Roxana Dragu, alături de care Raluca Bîrsan a lucrat ani la rândul și pe care a dus-o și la spitalele private Sanador, Regina Maria și MedLife, spune că „nu este de competența șefului de secție să verifice valabilitatea actelor personalului”. Nici ea nu-și asumă în nici un fel răspunderea.

Medicul Dorin Bejan arată: „Pe toată perioada de activitate a doamnei Bîrsan Raluca Daniela aceasta a desfășurat activitate medicală în sala de operații și în sala de cezariană, ca operator secundar sub directa îndrumare a doamnei dr. Dragu Roxana și a domnului dr. Scopulovici”.

Bejan mai spune: „Având semne indirecte cum că doamna Bîrsan nu are studiile de specialitate necesare”, a informat-o de aceste suspiciuni pe fosta șefă de secție, adică pe ginecologul Roxana Dragu.

«Doamna Bîrsan Raluca Daniela a desfășurat activitate medicală într-o secție a unui spital public, neavând pregătirea minimă necesară»

Concluzia raportului este lipsită de echivoc: „documentele existente în dosar și neconcordanța vizibilă dintre acestea (diplomă de licență doctor – medic, adeverință intrare în rezidențiat – medicină de familie, asigurare de malpraxis – chirurgie, fișă de post – medic voluntar în secție cu paturi în specialitatea ostetrică-ginecologie) ridică suspiciunea cum că pe toată această perioadă de voluntariat, doamna Bîrsan Raluca Daniela a desfășurat activitate medicală într-o secție a unui spital public, neavând pregătirea minimă necesară”.

Textul raportului mai jos:

raport by on Scribd


Citește și:

Reţeaua doctorilor falşi se extinde şi în spitale publice! O femeie de 30 de ani şi-a inventat o diplomă de medic şi lucrează de 10 ani la Secţia de Ginecologie a Spitalului de Urgenţă Ilfov!

Falsul medic ginecolog de la Spitalul Judeţean Ilfov n-a dat Capacitatea, a intrat la liceu cu media 1,68 şi a abandonat definitiv Şcoala de Arte şi Meserii „Unirea” în clasa a IX-a! Mărturia unei paciente-doctor ajunsă pe mâna Ralucăi Bîrsan

O aspirină că ne doare capul! Falsul medic i-a prostit şi pe cei de la firma de medicamente Bayer! Ştiind-o „neonatolog”, nemţii i-au finanţat participarea la un seminar din Sinaia, unde le-a învăţat pe asistente şi pe moaşe cum să-i îngrijească pe nou-născuţi

O a treia pacientă operată de falsul ginecolog Raluca Bîrsan, acum o lună, declară că „înainte de cezariană, au venit să dau bani Ralucăi, rezidentei!”

Dr. Alexandrescu, medic plecat în Franţa de la Spitalul Judeţean Ilfov, acuză: „Protectoarea medicului fals m-a împins să plec! Aceste abuzuri ale şefilor ne fac să emigrăm”

Clinica „Regina Maria” recunoaşte şi ea că falsul medic „Raluca Bîrsan l-a însoţit la două naşteri pe medicul Roxana Dragu”

Close
Închide
  Close