Mergi direct la conținut »
Peste 1.000 de magistrați îl susțin pe Augustin Lazăr și îi cer lui Tudorel Toader să nu-l revoce din funcție
Ştiri Libertatea > Ştiri > Peste 1.000 de magistrați îl susțin pe Augustin Lazăr și îi cer lui Tudorel Toader să nu-l revoce din funcție

Peste 1.000 de magistrați îl susțin pe Augustin Lazăr și îi cer lui Tudorel Toader să nu-l revoce din funcție

Peste 1.000 de magistrați îi cer ministrului Justiției, Tudorel Toader, să renunțe la procedura de revocare a procurorului general al României, Augustin Lazăr.

Potrivit Forumului Judecătorilor din România, citat de agenția Agerpres, a publicat o listă cu 1.030 de judecători, procurori și auditori de justiție, care îi cer ministrului Toader să nu ducă până la capăt procedura de revocare din funcție a lui Augustin Lazăr.

Anunțul vine după ce Asociația Forumul Judecătorilor din România și Asociația Mișcarea pentru Apărarea Statutului Procurorilor au solicitat, joi, lui Toader, să renunțe la procedura de revocare.

„Asociaţia Forumul Judecătorilor din România, asociaţie profesională a judecătorilor, şi Asociaţia Mişcarea pentru Apărarea Statutului Procurorilor, asociaţie profesională a procurorilor, solicită ferm ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, să abandoneze imediat procedura de revocare a procurorului general al României, Augustin Lazăr”, solicită magistrații.

Judecătorii mai susțin că o astfel de procedură a fost profund criticată de trei mari organisme internaționale și pune în pericol parcursul României în UE și în Consiliul Europei, precum și democrația în România.

„O astfel de procedură, care ocoleşte practic garantul independenţei justiţiei, respectiv Consiliul Superior al Magistraturii, al cărui rol este unul pur decorativ, şi care nesocoteşte dreptul la apărare al procurorului supus revocării, a fost profund criticată de Comisia de la Veneţia, GRECO şi Comisia Europeană şi pune în pericol parcursul României în Uniunea Europeană şi în Consiliul Europei şi însăşi existenţa democratică a statului român, nemaivorbind de semnalul negativ şi descurajant transmis unei părţi importante a corpului magistraţilor”, declară Forumul Judecătorilor.

Tudorel Toader a cerut, miercuri, revocarea lui Augustin Lazăr, în urma unei evaluări. Ministrul Justiției a citit raportul de evaluare în cadrul unei conferințe de presă, care a durat o oră. Raportul conține 60 de pagini.


CITEȘTE ȘI: EXCLUSIV | Lorena, fiica regretatului Ilie Balaci, acuzații dure într-un interviu compleșitor: „Ministrul Sănătății s-a făcut că muncește”


 

Close
Închide
  Close