Mergi direct la conținut »
Peste 1,7 milioane de oameni, evacuați din cauza uraganului Florence, în Statele Unite
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Peste 1,7 milioane de oameni, evacuați din cauza uraganului Florence, în Statele Unite

Peste 1,7 milioane de oameni, evacuați din cauza uraganului Florence, în Statele Unite

Autoritățile din Statele Unite au dispus evacuarea a peste 1,7 milioane de persoane din trei state situate pe Coasta de Est în condițiile în care uraganul Florence va ajunge pe continent cel târziu joi seara.

Specialiștii au încadrat furtuna în categoria trei, prognoza arătând că vântul ar putea sufla cu peste 205 kilometri pe oră, relatează BBC News. Ulterior, Centrul Naţional pentru Uragane (NHC) din SUA a anunțat că uraganul Florence a fost încadrat la categoria 2, cu rafale de vânt ce pot atinge viteza de 175 de kilometri pe oră.

Potrivit EFE, uraganul mai are de străbătut o distanță de aproape 450 de kilometri până să atingă Coasta de Est a Statelor Unite. În ultimul buletin publicat miercuri la ora locală 23 (ora 3 GMT, joi) NHC a anunțat că ochiul uraganului Florence se află la 455 de kilometri est-sud-est de Wilmington, Carolina de Nord, şi la 520 km de Myrtle Beach, Carolina de Sud, conform Agerpres.ro.

Uraganul poate face ravagii, deși a scăzut în intensitate

Cu toate că a pierdut din intensitate în ultimele 24 de ore, scăzând de la 4 la 2 pe scara Saffir-Simpson, uraganul avansează în direcţia nord-vest cu 28 km pe oră și va ajunge pe continent joi seara. Chiar și în aceste condiții, specialiștii avertizează că Florence are în continuare un potențial distructiv.

Din acest motiv, autorităţile au ordonat evacuarea a peste 1,7 milioane de persoane din din statele Carolina de Sud, Carolina de Nord şi Virginia, situate pe Coasta de Est.

Traficul pe patru autostrăzi din Carolina de Sud a fost direcționat pe un singur sens pentru ca evacuarea să fie făcută într-un timp cât mai scurt. Americanii au golit rafturile magazinelor, luând cu ei alimente pentru a avea ce să mănânce în perioada în care sunt departe de case.

Un stomatolog pasionat de medicina de urgenţă îi ia apărarea lui Raed Arafat. “Sunt alţi şefi mai mici care trebuie să răspundă”
Recomandări

Un stomatolog pasionat de medicina de urgenţă îi ia apărarea lui Raed Arafat. “Sunt alţi şefi mai mici care trebuie să răspundă”

Zeci de mii de locuințe vor fi inundate. „Se apropie un dezastru”

Potrivit Mediafax, preşedintele american Donald Trump a publicat miercuri mai multe mesaje pe Twitter prin care le cere oamenilor să-și evacueze locuințele, așa cum le-au ordonat autoritățile.

„Plecaţi din calea lui, nu vă jucaţi. Este un uragan foarte mare, poate cel mai mare pe care l-aţi văzut şi cantităţi impresionante de apă”, a declarat Trump.

„Se pot întâmpla lucruri foarte rele când e vorba de o furtună de asemenea dimensiune. Se numeşte Mama Natură. Nu poţi şti niciodată, dar noi ştim. Vă iubim pe toţi, vă vrem în siguranţă”, a transmis preşedintele.

Miercuri, autorităţile din statul Georgia, Maryland şi Washington DC au decretat stare de urgenţă.

Roy Cooper, guvernatorul din Carolina de Nord, a avertizat că „se apropie un dezastru şi zeci de mii de locuinţe vor fi inundate”.

De asemenea, Paza de Coastă a anunţat miercuri că valurile au atins o înălţime de 25 de metri.


Citește și Libertatea a vorbit cu primarul care i-a numit pe români „beţivi şi puturoşi”: „Când mă duc după oameni, eu asta găsesc pe la cârciumi”


 

Close
Închide
  Close