Peste 400 de rachete, lansate din Fâșia Gaza spre IsraelIcon photoVEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 10

Sirenele de avertizare aeriană i-au trimis pe israelienii din sudul țării spre adăposturi, noaptea trecută, în apropiere de Gaza, după ce sistemul de apărare anti-rachetă a interceptat mai multe rachete trase din Fâșia Gaza.

Poliția israeliană a declarat că una dintre rachetele lansate din Gaza a lovit o casă în orașul Ashkelon, omorând un bărbat.

Și palestinienii au fost trimiși la adăposturi, după ce rachete israeliene au atins mai multe clădiri din zona frontierei. Grupul militanților palestinieni ai Jihadului islamic a declarat că doi dintre oamenii săi au fost uciși într-un raid israelian, înaintea zorilor, relatează Reuters.

Sâmbătă, Hamas și militantii Jihadului islamic au lansat mai mult de 400 de rachete în satele și orașele israeliene, a spus Armata, iar Israelul a lovit înapoi cu bombardamente și atacuri aeriene asupra a aproximativ 200 de ținte din Gaza.

În urma raidurilor israeliene, au murit patru palestinieni, potrivit ultimului bilanţ, printre care şi un bebeluş şi mama lui însărcinată, ucişi în împrejurări nelămurite.

O agenție de publicitate din anturajul PNL, în spatele unor campanii sponsorizate pe Facebook contra Emiliei Șercan. Atacurile, după dezvăluirile despre plagiatul lui Bode
Recomandări
O agenție de publicitate din anturajul PNL, în spatele unor campanii sponsorizate pe Facebook contra Emiliei Șercan. Atacurile, după dezvăluirile despre plagiatul lui Bode

Cea mai recentă rundă de violență a început vineri, când un lunetist palestinian de Jihad islamic a tras în trupele israeliene, rănind doi soldați, potrivit armatei israeliene. Israelul a reacționat cu un atac aerian, ucigând doi militanți din grupul islamist Hamas, care controlează Gaza.

Alți doi palestinieni care protestau în apropierea frontierei au fost uciși de forțele israeliene în aceeași zi, au afirmat oficialii palestinieni.

Islamul Jihad a declarat, într-o declarație, că atacurile cu rachete au fost un răspuns la evenimentele de vineri și că Israelul a întârziat punerea în aplicare a înțelegerilor anterioare intermediare de la Cairo.

Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, locotenent-colonelul Jonathan Conricus, a declarat sâmbătă că Israelul este pregătit să intensifice atacurile. El a adăugat că Jihadul islamic încearcă să destabilizeze granița și a învinuit oganizația Hamas pentru că a pierdut controlul asupra situației din zonă.

INVESTIGAȚIE Gabriel Țuțu, directorul ROMARM reținut de DNA, făcuse o escrocherie și avea interzis să vândă polițe de asigurări, dar a fost numit să conducă 15 fabrici strategice de armament